Kunstmanifestatie in Luxemburg

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Doornse kunstschilder Gé Duursma is uitgenodigd voor een kunstmanifestatie in Luxemburg, Europa’s Culturele Hoofdstad voor 2007. In dat kader zal er een kunstmanifestatie plaats vinden, waarvoor door gastvrouw, en bekende Luxemburgse beeldhouder/schilder Carla Rudbach-Kars, kunstenaars uit verschillende Europese landen zijn uitgenodigd om deel te nemen.

De samenhang wordt gevormd door een eigen, sprekende beeldentaal die bij alle deelnemers in hun werk op gebied van schilderijen, beelden en glaskunst wordt aangetroffen. De manifestatie zal naast het tentoonstellen van recent werk van de acht deelnemers bestaan uit gezamenlijke workshops en open atelier overdag en publieksbijeenkomsten met een accent op muziek, poëzie en literatuur in de avonduren.

Uit Nederland is de Doornse kunstschilder Gé Duursma uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. Zij zal, naast haar aanwezigheid en inbreng bij de verschillende evenementen, met twaalf nieuwe schilderijen aan de expositie deelnemen.

Gé Duursma neemt in ons land niet veel deel aan exposities, omdat zij veel van haar werk in opdracht schildert. Door haar expressieve, realistische onderwerpen, en sterk kleurgebruik, worden haar werken veelal direct voor specifieke interieurs gemaakt, hetgeen mede een gevolg is van haar eerdere werk als ontwerper van tapijten na haar kunstopleiding.

De manifestatie onder de titel Sates of Matter zal plaatsvinden van 27 oktober tot 4 november in de grote ruimte van de oude watermolen Marxmillen in Luxemburg. Voor meer informatie: http://www.marxmillen.lu/of Wubbo Hazewinkel, 06-51504717.

advertentie
advertentie