Vrijwilligers gezocht voor oprapen zwerfvuil

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Onder het motto ‘Heuvelrug schoon’ gaan vrijwilligers op zaterdag 20 oktober op pad om langs de invalswegen van Doorn zwerfvuil te verzamelen. Voor deze actie worden vrijwilligers gevraagd die zich voor enige uren beschikbaar willen stellen om deze klus te klaren.

door Bertie Stierhout

Vele mensen ergeren zich aan de weggegooide flesjes, blikjes, plastic afval en dergelijke en met deze actie hoopt de subgroep van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug de mensen te motiveren hun omgeving schoon te houden. De leden van de subgroep zijn Janine van Dijk, Ank Schamhardt, Wouter Jan Doude van Troostwijk en Wim van Lieshout. Zij zijn dezelfde groep die deze actie voor de eerste keer met veel succes organiseerde op 31 maart van dit jaar. Toen hebben zich voor deze schoonmaakbeurt 25 mensen aangemeld. Op de infozuil van het Cultuurhuis hangt een poster met informatie.

Janine:,, Natuurlijk hopen wij op weer zo’n aantal of meer. Als er meer vrijwilligers komen dan in maart kunnen wij naast de invalswegen Leersumsestraatweg, Amersfoortseweg, Driebergsestraatweg en de Langbroekerweg, ook nog de Arnhemse Bovenweg meenemen”.

De start is evenals vorige keer op het kerkplein bij de Maartenskerk bij de kraam waar de dames van Dijk en Schamhardt staan. Om half tien is het verzamelen en is er koffie met koek. Deze wordt gesponsord door de net nieuw aangetreden eigenaar van Supermarkt de Boer Laurens Timmers, die zich heel enthousiast toonde voor deze actie. Nadat er groepjes van 4 tot 6 personen zijn samengesteld worden deze weggebracht naar het begin van hun schoonmaakplek. De vrijwilligers worden gewapend met lichtgewicht grijpstokken, handschoenen en zakken en gekleed in veiligheidshesjes. Het afval wordt in de zakken langs de weg neergezet en zal in de middag worden opgehaald. Het ligt in de bedoeling rond 12.15 uur terug te zijn op het kerkplein waarna Ome Loe van het Grand Café Restaurant voor een kop soep zal zorgen.

,, Wij hopen op een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Wij weten dat mensen ook individueel regelmatig hun eigen ‘straatje’ schoon houden en dat moet een stimulans zijn. Wij willen toch allemaal graag in een schone omgeving wonen”, aldus Janine en Ank.

Voor info en aanmelden: Janine van Dijk tel. 416571 of Ank Schamhardt tel. 415130.

advertentie
advertentie