Hardlopen op Doornse Gat

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Onder gunstige weersomstandigheden vond zondag 30 september de eerste editie van de Run4Fun plaats. Dit sportieve evenement voor jong en oud, dat in het kader van de Heuvelrugdagen werd georganiseerd, vond plaats in het Doornse Gat en bestond uit een drietal hardlooponderdelen. De Jeugdloop over 1 kilometer werd gewonnen door het looptalent Jeroen Bakker uit Driebergen.

Nischa Dijkstra uit Maarn was het eerste meisje. Om 16:15 uur gaf wethouder Emy van Wijngaarden het startschot voor een loop over 5 kilometer. Eerste heer werd Piet van Gisbergen uit Driebergen in 19:38, gevolgd door Erik Timmerman (Wageningen) en Frans Kooymans uit Maarn. Marjan Dorresteyn uit Werkhoven finishte als eerste dame. Haar tijd was 23:04. Tweede dame werd Lizzy Lieftink uit Maarn voor Valdelice van Kekem, eveneens uit Maarn. Tenslotte was er een estafetteloop voor verenigingen, waarbij 6 lopers ingezet konden worden om de afstand van 5 kilometer zo snel mogelijk af te leggen.

Eerste werd een Jeugdteam van Loopgroep Aart Stigter, met onder andere Jeroen Bakker, aangevuld met de senior marathonloper Peter van den Brink uit Leersum. Tweede werd eveneens een ploeg atleten van Loopgroep Aart Stigter. Als derde ploeg finishte de Vrije Lopers uit Amerongen met George van Wamel, Cor Henzen, John Boer, Louis de Geus en Arie Vergeer.

Speaker Hans van Zetten, bekend als sportverslaggever van de NOS, praatte de Run4Fun op een geanimeerde wijze aan elkaar.

advertentie
advertentie