‘Bofkont’ Robbertsen krijgt eerste pas

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Hans van Zoelen, directeur van de gemeentelijke bibliotheken Utrecht, legde aan de vele belangstellenden het grote voordeel van deze nieuwe pas uit. ,,In alle 7 regio bibliotheken met 64 vestigingen in de provincie Utrecht is het nu mogelijk om boeken te lenen en in een van de andere 64 aangesloten bibliotheken in te leveren. Vanaf nu dus in de provincie en misschien straks een uitbreiding naar het hele land. Hier zijn jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan. Alle leden zullen binnenkort hun nieuwe pas ontvangen. Door dit samengaan kan er door alle bibliotheken nu gezamenlijk ingekocht worden wat zal leiden tot een aanzienlijke kosten besparing. In totaal heeft ieder lid nu een keuze uit circa 2 miljoen boeken, in totaal een lengte van 38 kilometer en een keuze uit 100.000 uur aan luisterboeken. Ook krijgt men met deze pas korting op de entree voor het Spoorwegmuseum en op aankopen bij Bol.nl’’, aldus Van Zoelen.

DOORN - In de bibliotheek in het Cultuurhuis is woensdag onder grote belangstelling de eerste nieuwe bibliotheekpas uitgereikt aan de commissaris van de koningin in de provincie Utrecht, R.C. Robbertsen.

door Rob Verbraak

In de toekomst zullen er veel meer mogelijkheden komen met deze nieuwe pas. Ter gelegenheid van de nieuwe pas krijgen alle jeugdleden een cadeau en de volwassen leden krijgen het boek “De gelukkige klas” van Theo Thijssen cadeau (zolang de voorraad strekt).

Banieren

De bijeenkomst werd opgeluisterd met een onthulling van 64 banieren door evenzoveel leerlingen van basisschool De Wijngaard. De banieren werden vanaf de balustrade uitgerold onder applaus van alle aanwezigen. Zij symboliseerden hiermee de 64 aangesloten bibliotheken in de provincie. Op de banieren stond de tekst; Pas op je schat, schat op je pas”. Hierna werd de eerste pas uitgereikt aan Robbertsen. Robbertsen: ,,De bibliotheek is erg belangrijk omdat de jeugd zo in een vroeg stadium met cultuur, kunst en literatuur in aanraking komt.’’ Hierna sprak hij een gelukwens uit, niet alleen aan de samenwerkende bibliotheken maar ook aan alle leden. De kinderen van De Wijngaard spraken vervolgens; de zin uit; “Hartelijk gefeliciteerd meneer de commissaris, bofkont dat u er al een heeft”.

advertentie
advertentie