Mooie partij Van Dam en Jansen

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de interne competitie werden vier partijen afgewerkt. De opvallendste uitslag was die van de partij Koumans-C. Jansen. De witspeler kwam in het middenspel een schijf achter, maar deze wist, net als zijn tegenstander een dam te halen. In het eindspel kon Koumans door een combinatie de winst naar zich toetrekken. Den Toom had een makkelijke avond want Van der Grift maakte al in de opening een fout en kwam door de z.g. verlengde Haarlemmer drie schijven achter. Den Toom slaagde er ondanks het taaie verzet van Van der Grift in deze voorsprong tot in het eindspel vast te houden en te winnen.

DOORN - Op de afgelopen speelavond ging de aandacht onder meer uit naar de verrichtingen van het nieuwe lid Van Doorn. Deze leverde een verdienstelijke prestatie door in twee partijtjes de stand tegen routinier Arie Groeneveld gelijk te houden: verlies en winst.

Positiespel

De mooiste partij speelden Van Dam en F. Jansen. Laatstgenoemde kwam al direct na de opening een schijf achter door een combinatie. Door sterk positiespel veroverde Jansen het centrum en Van Dam, wiens korte vleugel was opgesloten, was genoodzaakt een schijf te offeren. In het vervolg kwam hij mede door zijn slechtere positie geleidelijk slechter te staan en nadat zijn tegenstander dam had gehaald, moest hij de winst aan Jansen laten. De partij tussen Bakhuizen en Mw v.d. Fliert ging gelijk op. In het verre middenspel bleken beide spelers evenveel schijven te hebben en evenmin waren er doorbraakkansen, zodat ze tot remise besloten. Plat en Besemer speelden voor de laddercompetitie. Door goed positiespel dwong Besemer zijn tegenstander tot het offeren van een schijf. De verkregen voorsprong werd geleidelijk uitgebreid, zodat de partij in winst voor Besemer eindigde.

advertentie
advertentie