KCD / Verf & Interieur weer ongeslagen

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Tegenstander Midlandia uit Bunnik had de afgelopen week pas de eerste twee punten gepakt, maar wedstrijden tegen Midlandia zijn nooit makkelijk geweest, dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

DOORN - Afgelopen zaterdag speelde KCD / Verf & Interieur haar tweede thuiswedstrijd van de veldcompetitie. Ondanks dat KCD geen makkelijke tegenstanders heeft in de poule, heeft KCD met drie punten uit drie wedstrijden gewoon een goede start gemaakt. Coach Cor van Dijk stuurde dan ook met vertrouwen hetzelfde team het veld in.

KCD / Verf & Interieur kwam duidelijk beter uit de startblokken dan de gasten. Na een 1-1 stand liep KCD uit naar 4-1, waarbij opviel dat alle doelpunten voor rekening kwamen van de familie Stomp. Vooral de eenhandige Braziliaan van Geert Stomp en aangegeven door Martine Brouwer en John Vroegop was bijzonder fraai. Toch sloop na die voorsprong de klad erin bij KCD. De scherpte was weg, Midlandia profiteerde en kwam gelijk (4-4). Tot 6-6 bleef KCD nog wel bij, maar vlak voor rust gaf KCD veel te makkelijk een paar doelpunten weg, waardoor de gasten met een 6-9 voorsprong konden gaan rusten.

Na de rust kwam KCD weer beter in de wedstrijd. Verdedigend bleef de boel dicht, en aanvallend werd er meer tijd genomen voor het creëren van kansen. Al snel scoorde Geert Stomp de aansluitingstreffer, en even later scoorde Jerre van Middelkoop de gelijkmaker na een fout van zijn tegenstander (9-9). Toch waren de gasten niet helemaal uitgeschakeld, sterker nog, ze namen weer gewoon de leiding (9-10 en 10-11), maar KCD wist steeds weer gelijk te komen. Bij 11-11 wist KCD e ploeg uit Bunnik toch niet afdoende af te stoppen, waardoor deze toch weer uit kon lopen (11-13). Het moet gezegd worden dat Midlandia afgezien van het eerste kwartier maar weinig ruimte nodig had om tot scoren te komen. Gelukkig bleef KCD geloven in een goede afloop, maar vijf minuten voor tijd stond er nog steeds een achterstand van twee punten op het scorebord (12-14). De inzet werd echter beloond, want invaller Ivo Stomp maakte twee minuten voor tijd gelijk (14-14), nadat Martine Brouwer eerder al een fout van haar tegenstander in de afvang had afgestraft. Weer kwam Midlandia voor, maar KCD bleef gewoon korfballen en Karin Kuus bekroonde een goede aanval met haar tweede doelpunt (15-15). De laatste minuut liet van beide ploegen geen uitgespeelde kansen meer zien, en zo bleef de stand gelijk.

Doelpunten: Geert Stomp 4, Maurits van Dijk 3, Rina Stomp en Karin Kuus 2, Martine brouwer, John Vroegop, Jerre van Middelkoop en Ivo Stomp 1.