Liesbreukcentrum Nederland viert mijlpaal

4 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op 3 oktober a.s. viert het Liesbreukcentrum Nederland- gevestigd in het Diakonessenhuis locatie Zeist - de 2.000ste liesbreukoperatie. Het centrum startte in 2005 en is inmiddels het grootste expertisecentrum op haar gebied.

De 2.000ste patiënt wordt 3 oktober tijdens een bezoek aan de polikliniek in het zonnetje gezet en krijgt een feestelijke lunch aangeboden. Patiënt, artsen en medewerkers gaan tijdens die bijeenkomst informeel in gesprek over het succes van het Liesbreukcentrum Nederland.

Het Liesbreukcentrum Nederland is onderdeel van het Diakonessenhuis locatie Zeist. Mensen met een liesbreuk kunnen er binnen vijf werkdagen terecht op de polikliniek en worden vervolgens binnen tien werkdagen geopereerd. De chirurgen gebruiken hierbij meestal de endoscopische techniek (kijkoperatie), een nieuwe methode die ten opzichte van de klassieke operatievorm een sneller herstel en minder pijn garandeert.

In 2005 kwamen patiënten van het liesbreukcentrum vooral uit de regio Zeist/Utrecht. Sinds de introductie van de single visit in 2006 komen ook veel mensen van buiten de regio naar het centrum.Bij een single visit worden polikliniekbezoek en operatie op dezelfde dag gepland. De single visit is sinds juli j.l. ook voor kinderen mogelijk.

Meer informatie over het liesbreukcentrum Nederland is te vinden op www.liesbreukcentrumnederland.nl.

advertentie
advertentie