High Society Dejeuner Francais

24 september 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens deze lunch zal het winnende kunstwerk van de Kunsttentoonstelling geveild worden onder de aanwezigen. Na de lunch gaat men naar het juist gerestaureerde koetshuis waar een prachtig concert zal worden gehouden onder de titel "De verleiding".

AMERONGEN - Op Kasteel Amerongen wordt een hoogstaande bijeenkomst gehouden in de sfeer van de oude Kasteelglorie. Op zondag 30 september 2007 worden de gasten om 12.00 uur verwacht in de restauratie van De Buitenplaats, waar gastheer Peter-Paul Swijnenburg de gasten gaat verwennen op top-niveau.

Het begon eigenlijk allemaal met die appel. Voordat Eva daar met die appel in haar hand stond, was alles pais en vree. Er was niks aan de hand: er was geen meningsverschil, de dag was als de nacht, de vrouw als de man, er was water maar nog geen wijn. Spijt en een beetje hoofdpijn bestond toen nog niet. Maar eerlijk is eerlijk: er waren ook geen rode koontjes, geen opwaaiende zomerjurken, zelfs geen gulle lach.

Het programma bestaat uit werken van 16e, 17e, 20e en 21e eeuwse componisten. Muziek over verleiden en verleid worden, uit alle windstreken en van alle tijden. De vijf rattenvangers van Hamelen: Mike Fentross, Peter Prommel, Andre Heuvelman, Wilmar de Visser en Bart Schneemann spelen warme, hartstochtelijke en verwarrende composities op een exotisch instrumentarium van percussie-instrumenten, oboe d`amore, electric trompet, contrabas, gitarone en gettoblaster, onderbroken door teksten van Amerikaanse presidenten, Keltische bosuilen en Marilyn Monroe.

advertentie
advertentie