Jump verder zonder Trommelaar

20 september 2007 om 00:00 Nieuws

Op 8 september presenteerde de Maarnse Stichting Jump nog samen met De Trommelaar hun plannen voor een vernieuwend programma. Het kinderdagverblijf zou de opvangexpertise leveren, Jump de sport-, spel-, culturele en creatieve activiteiten. Het bestuur van De Trommelaar liet afgelopen week via een ingezonden brief in deze krant weten dat er een streep door de rekening komt omdat Jump een ander samenwerkingsmodel zou nastreven dan gepresenteerd was.

Bruijnzeels: ,,Onaangenaam verrast’’ MAARN/MAARSBERGEN - De samenwerking tussen kinderdagverblijf De Trommelaar en Stichting Jump voor sportieve en speelse activiteiten tijdens de naschoolse opvang is afgeblazen. Stichting Jump gaat voorlopig alleen verder en beproeft van 30 oktober tot 31 december nieuwe activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de Twee Marken, na schooltijd op dinsdag- en donderdagmiddag.

door Marja Eestermans

Bestuursvoorzitter Maroes van Wonderen: ,,Wij hebben een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de ouders. Jump wilde het fundament van de samenwerking - wij de opvang, zij de sport - aantasten. Wij zagen ons genoodzaakt de ouders snel te laten weten dat de samenwerking in de veronderstelde vorm niet doorgaat. Het bestuur vindt het heel jammer dat het zo loopt. Het was niet onze keus, maar een gevolg van de veranderingen die Jump ná 8 september wilde aanbrengen.’’

Wilfried Bruijnzeels en Eric Pardon, initiatiefnemers van stichting Jump, tonen zich op hun beurt onaangenaam verrast door de brief van het bestuur. ,,Wij waren nog volop in gesprek met De Trommelaar’’, aldus Bruijnzeels. Beide partijen sluiten toekomstige samenwerking niet uit, maar Jump biedt voorlopig op eigen kracht twee sport- en spelmiddagen aan, nu in de Twee Marken.

Jump brengt kinderen van school naar het dorpshuis. Een uitstapje naar de velden van hockey- en/of voetbalvereniging behoort tot de mogelijkheden. Voor ouders die geïnteresseerd zijn in het aanbod, geldt dat zij moeten kiezen of zij hun kind aanmelden voor de pilot of gebruik maken van de naschoolse opvang van De Trommelaar.

Bruijnzeels: ,,We hebben tien kinderen per middag nodig om te starten met de pilot. Maar de respons is goed.’’ De twee Maarnse vaders hebben contacten met verenigingen, gemeente en scholen. Pardon is opleidingsmanager bij een Academie voor Lichamelijke Opvoeding; Bruijnzeels runt een adviesbureau voor veranderprogramma’s in de zorgsector. De twee ontwikkelden hun idee voor Jump naar aanleiding van de wachtlijsten voor de naschoolse opvang in Maarn. Pardon: ,,Het is een vorm van kinderopvang, maar het is meer. Kinderen zijn actief en zinvol bezig. Spelenderwijs krijgen ze een brede oriëntatie mee. Naast ons doorlopende sport en spelaanbod is ‘show’ ons eerste thema ‘’, legt Pardon uit. ,,We gaan aan de slag met acrobatiek, circus, muziek, decorbouwen en kleding of versieringen maken.’’

Kosten voor de pilot zijn maximaal 7 euro per uur voor de ‘vaste’ klanten, en maximaal 9 euro per uur voor incidentele deelname. Omdat Jump erkend is als opvanginstantie, kunnen ouders kosten deels terugkrijgen van de Belastingdienst.

Jump: vanaf 15.30 uur tot uiterlijk 18.30 uur. Meer informatie op www.stichtingjump.nl.

advertentie
advertentie