VVD tegen huidig bouwplan de Donderberg

20 september 2007 om 00:00 Nieuws

In de raadscommissievergadering werd een aantal nieuwe elementen naar voren gebracht. Onder meer werd aandacht gevraagd voor de financiële consequenties die het terugdraaien van het raadsbesluit van de voormalige gemeenteraad van Leersum zou kunnen hebben. Reden om het onderwerp opnieuw binnen de VVD fractie te bespreken. Ook met financiele consequenties blijft de VVD fractie unaniem tegen het huidige bouwplan.

LEERSUM - In de commissie ruimte liet de VVD recentelijk al doorschemeren niet enthousiast te zijn over het bouwplan de Donderberg, maar er schoorvoetend mee in te stemmen. Na beraad in de fractie heeft de partij echter haar al eerder uitgedragen standpunt tegen de bouw van het appartementencomplex weer ingenomen.

,,De uitkomst van ons fractieberaad is, dat ons standpunt over het huidige bouwplan is herbevestigd. Al in het voorjaar hebben wij ons in de Kaap uitgesproken tegen de bouwplannen op de Donderberg. Wij zijn faliekant tegen massale bouw en verstening op onze prachtige Heuvelrug. Het huidige bouwplan houdt een verstedelijking in van de entree van het dorp Leersum en dat is onacceptabel. Het wijkt volkomen af van de op het gebied betrekking hebbende bestemmingsplannen, die echt niet zonder reden zo omschreven zijn. Er mag wat ons betreft best wat gebouwd worden op die gezichtsbepalende plek, maar dan in lijn met de dorpse uitstraling van Leersum. Dat betekent voor het huidige bouwplan dat er in ieder geval een verdieping af moet en het geheel verder naar achteren moet worden geplaatst," aldus VVD gemeenteraadslid Peter van der Zee.

Het huidige voorstel zal de VVD afkeuren, zelfs als het geld kost. Een en ander zal uitvoerig door de VVD worden toegelicht in de raadsvergadering van 27 september aanstaande.

advertentie
advertentie