Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

18 september 2007 om 00:00 Nieuws

Om 13.00 uur start een lezing (voor volwassenen) over het Nationaal Park. Wat is een Nationaal Park eigenlijk? Hoe is het georganiseerd? Wat gebeurt er allemaal in dat gebied? Wat verandert er voor u als bewoner in het gebied? Hoe wordt het beheerd? En door wie?

LEERSUM - Op zaterdag 29 september organiseert Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, in het kader van de Heuvelrugdagen, een lezing, excursie en gezinsactiviteiten bij landgoed Ginkelduin in Leersum. Alle activiteiten zijn gratis.

Voor gezinnen met kinderen is er (in het Eekhoornnest op landgoed Ginkelduin) om 13.00 uur een verhaal over het ontstaan van de Heuvelrug, vertelt door onze Heuvelrug Ranger Marie van Rhenen.

Vanaf 14.00 uur kunnen belangstellenden aansluitend aan dit verhaal, mee doen met 'Speuren, sporen en spelen'. Er worden spelletjes gedaan in het bos, maar er worden ook puzzels opgelost. Waar woont een eekhoorn bijvoorbeeld? Wat eet de das? Hoe leven merels en roodborstjes? En wonen zij anders dan een specht?

Er is ook de mogelijkheid om mee te gaan op excursie, onder begeleiding van Simon Klingen van Het Utrechts Landschap. Hij weet alles over bomen te vertellen, maar ook over het beheer van de natuur in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze excursie start om 14.00 uur vanaf de Blauwe Reiger op landgoed Ginkelduin.

Iedereen is rond 16.30 uur weer terug bij Landgoed Ginkelduin.

advertentie
advertentie