Van Dam, Ockels en Halsema in Leersumse tent

14 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het weekend is de aftrap voor het Toekomstproject dat de partij organiseert. Komend jaar wordt het bestaande beginselprogramma uit 1991 tegen het licht gehouden en vinden allerlei debatten plaats over beginselen, strategie en organisatie van GroenLinks. Het project wordt in november 2008 afgesloten met een Toekomstcongres dat een nieuw beginselprogramma vaststelt. Op het programma staan meer dan dertig discussies rond dilemma's waar politieke partijen vandaag de dag voor staan. Het gaat onder meer om vragen als: Hoe ga je als partij om met de personendemocratie? Moet je als partij een kiesvereniging of een kiezersbeweging zijn? Hoe ziet partijdemocratie er over tien jaar uit? Hoe zit het met de verbinding met maatschappelijke organisaties?

LEERSUM - Op 15 en 16 september komen zo'n 600 leden van GroenLinks naar Ginkelduin in Leersum voor het debatweekend 'Discussie in de tent'. Gasten zijn onder meer Marcel van Dam, Wubbo Ockels, Daniël Cohn Bendit (Europese Groenen) en Els Keytsman (Vlaamse Groenen). Het weekend wordt afgesloten met een vooruitblik van Femke Halsema op Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen.

Ook meer politieke en ideologische vragen komen aan bod: Marcel van Dam (ex-PvdA) en Kees Vendrik (Kamerlid GroenLinks)debatteren op zondagmiddag over het sociale gezicht van GroenLinks. De manier waarop GroenLinks zich in de toekomst moet profileren als groene partij wordt zaterdagmiddag besproken door Wubbo Ockels (professor TU Delft), Els

Keytsman (Groen! uit Vlaanderen) en Wijnand Duyvendak (Kamerlid GroenLinks).

Op zondag is er een speech van de fractieleider van de Europese Groenen, Daniël Cohn Bendit. Ook Femke Halsema houdt een toespraak, waarin ze vooruitblikt op Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen. Het weekend wordt afgesloten door onder meer Bram van Ojik die met de deelnemers vooruitblikt op het vervolg van het Toekomstproject.

Het volledige programma van 'Discussie in de tent' is te vinden op:

http://www.groenlinks.nl/toekomst/debatweekend/programma.

advertentie
advertentie