Nieuwe afstand bij Uilentorenloop

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

Gert Rijksen: ,,De grootste verandering was dat de halve marathon als wedstrijd vervalt. Dat komt doordat hoofdsponsor Rabobank afhaakte. Een nieuwe hoofdsponsor is zeer welkom. Door de 5 km toe te voegen, kan men kiezen voor een trimloop over 5, 10,5 en 21,1 km. Nieuw zijn de drie afstanden voor Nordic Walking: 3, 6 en 9 km. De start is weer vóór De Binder waar na afloop kan worden gedoucht. De finishplaats is verplaatst naar de Lomboklaan bij de Johanneskerk. De deelnemers gaan niet met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een rugtas en een door Steenwijk Sport- en schoenmode gesponsorde calculator. Berry Snacks heeft voor de snelste Leersumse man en vrouw op de drie loopafstanden een beker beschikbaar gesteld.’’ Andere sponsoren die de Uilentorenloop mogelijk maken zijn Drukkerij De Jong, Niessen Mode, schoorsteenveger Valkenburg, Deur Assurantiën en Makelaardij De Terp.

LEERSUM - Het is alweer de 23ste keer dat zaterdag 22 september de Uilentorenloop wordt georganiseerd. Er is dit jaar een aantal nieuwtjes aan het programma toegevoegd. De enthousiaste organisatoren en vrijwilligers, rekenen op ten minste 350 deelnemers.

door Jan Meijer

Het parcours rond de Leersumse plassen biedt een grote variatie. Zowel verharde weg als onverhard en met hoogteverschillen. ,,Ideaal als voorbereiding op een (halve) marathon. Elke hardloper moet tenminste éénmaal de Uilentorenloop hebben volbracht.’’

Inschrijven in De Binder: Nordic Walking (€ 6,-) vanaf 10.00 uur, start tussen 11.00 en 13.00 uur; trimlopen (€ 5,- € 6,- en € 7,-) vanaf 11.00 uur, start om 12.50 uur (5 km) en 13.00 uur.

advertentie
advertentie