Nieuw redvoertuig brandweer

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DOORN - De gemeente wil niet langer wachten met de aanschaf van een nieuw redvoertuig voor de brandweer. Het huidige 27 jaar oude redvoertuig van de brandweer gestationeerd in Doorn is versleten en nauwelijks meer operationeel te houden.

Dat gaat met hoge onderhoudskosten gepaard, waardoor overschrijding van het onderhoudsbudget dreigt. Het voertuig is essentieel voor verantwoorde brandweerzorg. De levertijd van een nieuw voertuig bedraagt ten minste één jaar. In verband met de toestand van het oude voertuig en de lange vervangingstijd wil de gemeente de aanschaf niet langer uitstellen.

De raad heeft besloten in 2008 een nieuw redvoertuig aan te schaffen. Nu is onvoorzien gebleken dat de lasten voor het nieuwe voertuig ongeveer 10.000 euro per jaar hoger uitvallen dan geraamd. De extra kosten zijn veroorzaakt door een calculatiefout bij de regionale brandweer en tussentijdse prijsverhogingen, als gevolg van strengere milieueisen voor dieselmotoren.

In verband met de te verlenen diensten aan Wijk bij Duurstede vinden er momenteel onderhandelingen plaats over de hoogte van de vergoeding. Iedere vorm van een bijdrage levert hierbij een meevaller op die het hiervoor genoemde nadeel compenseert.

advertentie
advertentie