SP lanceert actie 'Geen Kolos in het Bos'

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Met het inzamelen van handtekeningen in het winkelcentrum van Leersum is de SP begonnen aan een grote actie tegen de bouwplannen bij de Donderberg. Op deze locatie dreigt de meerderheid van de gemeenteraad de bouw van een enorm appartementencomplex toe te staan. Wethouder Waltmann (VVD) beweert volgens de SP dat de plannen op grote steun kunnen rekenen van de bevolking. SP-Raadslid Sjoerd Uitslag noemt dit onzin. "Een grote meerderheid van de inwoners van Leersum zit niet te wachten op een flatgebouw bij de ingang van het dorp. Maar aan hen is nooit iets gevraagd. Met de oprichting van het actiecomité wil de SP deze mensen een stem geven."

Het actiecomité haalde binnen 2,5 uur al 160 handtekeningen op. De komende weken zal het comité huis-aan-huis folders verspreiden en handtekeningen ophalen. Op zaterdagen staat de kraam in het winkelcentrum van Leersum.

Het enorme appartementencomplex is in strijd met het bestemmingsplan, het streekplan, het beeldkwaliteitsplan en het aanzicht van de Stichtse Lustwarande, waar de Provincie miljoenen aan spendeert. Bovendien is het bizar dat er weer gekozen wordt voor het bouwen van dure appartementen-waarmee landelijk geadverteerd moet worden om ze kwijt te raken- terwijl er in de gemeente al een groot gebrek is aan betaalbare woningen.

advertentie
advertentie