Huisarts verliest zaak

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

De KNMG weigerde de registratie van Bakhoven voor de duur van vijf jaar te verlengen omdat de Driebergense huisarts waarneming in haar praktijk niet goed had geregeld. Zonder deze registratie kan Bakhoven haar beroep niet uitoefenen. Bakhoven zelf zegt dat ze 24 uur per dag voor haar patienten klaar staat. Maar volgens de KNMG is dat niet meer van deze tijd. Daarop regelde Bakhoven vervangers, maar omdat ze zelf geen patienten van anderen waarneemt, was de KNMG nog niet tevreden. De 73-jarige Bakhoven is niet in staat om mee te draaien in de waarneming omdat ze onvoldoende snelheid heeft op de computers waarop de huisartsen werkten. Ze gaf aan dat ze vaak genoeg patienten van andere artsen ziet in haar eigen praktijk. Maar ook daar was de KNMG niet tevreden mee.

DRIEBERGEN - De Driebergense huisarts Tonny Bakhoven heeft haar rechtszaak tegen de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunst (KNMG) verloren. De maatschappij hoeft haar geen nieuwe registratie te geven. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht woensdag bepaald in een zaak die Bakhoven had aangespannen.

De KNMG kreeg gelijk van de Utrechtse bestuursrechter. De zaak diende vrijdag, maar de bestuursrechter deed heel snel uitspraak omdat Bakhoven donderdag alweer haar zaak gaat bepleiten bij de Raad van State in Den Haag. Bij deze instantie dient het hoger beroep van een eerdere zaak waarin Bakhoven in het ongelijk werd gesteld.

En zoals haar advocaat op de zitting ook al aangaf. Haar patienten willen hun huisarts zeker niet kwijt. Die patienten hebben zelfs een handtekeningenactie gevoerd en verzamelden duizend steunbetuigingen.

Maar het is zeer de vraag of de Raad van State zich door dat soort argumenten laat leiden. En wanneer Bakhoven in Den Haag ook ongelijk krijgt dan zal het bijzonder moeilijk worden om de praktijk in Driebergen nog voort te zetten.

advertentie
advertentie