TNS NIPO onderzoekt het ondernemingsklimaat in de gemeente

6 september 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug doet mee met de Benchmark Ondernemingsklimaat die TNS NIPO jaarlijks uitvoert. Het doel van de benchmark is inzicht te krijgen in de tevredenheid bij ondernemers over het ondernemingsklimaat in de gemeente en om inzicht te krijgen in hoe de gemeente scoort ten opzichte van andere gemeenten.

Om tot een totaalbeeld te komen voor de tevredenheid zijn in het onderzoek vragen opgenomen op tal van terreinen die van invloed zijn op het ondernemingsklimaat. Voorbeelden zijn de bereikbaarheid en deskundigheid van het gemeentelijk personeel en duidelijkheid in de regelgeving. Ook facetten buiten de gemeentelijke organisatie, zoals bereikbaarheid, veiligheid en de lokale arbeidsmarkt, komen aan de orde.

Door middel van het onderzoek krijgt de gemeente informatie over hoe de gemeente scoort vanuit het perspectief van de ondernemers. Deze informatie kan worden gebruikt om dagelijkse processen te verbeteren of als input voor beleidsontwikkeling.

Het onderzoek bestaat uit een telefonische enquête onder bedrijven in de gemeente. In de periode van 10 september tot 5 oktober benaderen enquêteurs van TNS NIPO bedrijven in de gemeente. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het register van de Kamer van Koophandel. Deelname aan de enquête wordt van harte aanbevolen door de gemeente. Voor het eind van het jaar worden de enquêteresultaten bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de Benchmark Ondernemingsklimaat: E. de Hooge, telefoon (0343) 56 58 52 of dhr. L. van Lith, telefoon (0343) 56 58 76 van het cluster Economische Zaken, gemeente Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie