Ontucht met jonge kinderen

6 september 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - Voor een 39-jarige verdachte die zich in Maarn heeft schuldig gemaakt aan ontucht met drie zeer jonge kinderen, dreigt tbs. De officier van justitie in Utrecht weigerde gisteren een eis uit te spreken. De officier wil dat er eerst een plan opgesteld voor een behandeling. De rechtbank was het daarmee eens.

De verdachte is zeven jaar geleden ook al veroordeeld wegens ontucht met minderjarigen. Hij was zelfs nog in therapie toen hij vorig jaar tijdens een reis naar voormalig Joegoslavie een gescheiden vrouw uit Maarn tegenkwam.

De twee bleven elkaar zien na de reis. En al snel bleef de verdachte tijdens de weekenden in Maarn slapen. Maar binnen een paar maanden ging het al mis. Korte tijd later vertelde de 7-jarige dochter dat de verdachte ontucht met haar had gepleegd. Ook haar 5-jarige broertje vertelde dat er iets was gebeurd. De verdachte werd daar telefonisch en per msn mee geconfronteerd. Hij gaf dat gedeeltelijk toe. Ook een 7-jarige buurmeisje deed vervolgens aangifte van ontucht.

De verdachte gaf bij de rechtbank toe dat hij opnieuw de fout in was gegaan. Hij had de gevaren niet gezien, vertelde hij. Maar daar hadden de rechters grote moeite mee. De verdachte is uitgebreid onderzocht door psychiaters en psychologen, maar toch was de officier van justitie nog niet tevreden. De officier van justitie wil graag een voorwaardelijke tbs gaan eisen. Maar het bijbehorende plan was nog niet klaar. De komende maanden gaat de reclassering een plan opstellen om die tbs onder voorwaarden vorm te geven.

De zaak gaat op 26 november verder.

advertentie
advertentie