Heuvelrug Totaal een ‘fantastische happening’

30 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Al vroeg in de ochtend was men begonnen met het opbouwen van de circa 200 kramen die verspreid stonden over de Amersfoortse weg en de Kampweg. Ook het muziekpodium op Plein 1923 werd in de vroege uren opgebouwd. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten, de avond voor het evenement kwam er op het laatste moment nog een afzegging binnen van een muziekband, maar helemaal uit Den Oever werd nog vervanging geregeld.

Omdat er er vergeten was een flyer in de omliggende straten te bezorgen over mogelijke overlast heeft de organisatie heeft bij de bewuste bewoners een bloemetje laten bezorgen.

Meteen na de opening was het al erg druk en al gauw liepen de mensen schouder aan schouder langs alle kramen. De kramen werden niet alleen door ondernemers uit Doorn bemand maar uit het hele land. Er waren kramen waarin oude ambachten zoals mandenvlechten, bezembinden, kantklossen en kralen breien werden gedemonstreerd.

Sculptuurzagen

De Nederlandse kampioen sculptuurzagen, waarbij met een motorzaag uit een stuk boomstam figuren werden gemaakt, was aanwezig. Dit zorgde voor wat klachten door het vele lawaai. Stan Kappers had buiten een podium gemaakt waar de klanten onder het genot van muziek van DJ Rose geknipt werden. De opbrengst van de hele dag werd door Stan geschonken aan de CliniClowns, onder het motto; Vergeet vandaag niet te lachen.

Ook voor de kinderen waren er diverse attracties, zoals een skelterbaan, een springkussen, een kinderparadijs met een ballenbak en een evenwichtsbalk op grote hoogte. Op het plein 1923 was door de gezamenlijke horeca-ondernemers een sfeervol horecaplein opgebouwd, waar binnen handbereik van een drankje en een hapje de hele dag genoten kon worden van diverse optredens op het grote podium.

Op het kerkplein was een kunstmarkt, waar verschillende kunstenaars hun werk exposeerden. En voor het Cultuurhuis werden de hele dag demonstraties beachvolleybal gegeven. Bartiméus had een grote tent neergezet waarin een ziende kon ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

Met een donkere bril op en onder begeleiding van een slechtziende kon men in de tent een route volgen over een zandpad, een houtschilferspad en een tegelpad waarbij diverse dagelijkse geluiden, zoals vogelgeluiden en een remmende auto te horen waren.

De braderie duurde tot 17.00 uur waarna velen nog uren bleven om te genieten van de vele muziekoptredens op het grote podium. Tot aan het laatste optreden van de avond door DJ Rose stond het hele plein nog vol.

Toch blijft het een probleem om door de gebrekkige parkeerruimte in Doorn ervoor te zorgen dat iedereen op een normale manier zijn auto kan parkeren. De volgende ochtend had de organisatie ervoor gezorgd dat alles opgeruimd was en de straten weer schoon waren. Niets wees er meer op dat er de dag ervoor zo’n groot evenement had plaatsgevonden.

Volgend jaar is de organisatie absoluut van plan om dit evenement wederom te gaan organiseren.

advertentie
advertentie