Man terecht na grote zoektocht

28 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN – De politie heeft maandag 27 augustus met man en macht gezocht naar een sinds vrijdag vermiste 42-jarige inwoner van Rhenen. Rond 11.00 uur kwam de melding dat de auto van de vermiste man was aangetroffen op een parkeerplaats op de Amerongseberg aan de Bergweg.

De auto bleek verlaten en gevreesd werd dat de eigenaar in slechte lichamelijke conditie in het bosgebied verbleef. Het terrein werd door de politie in sectoren verdeeld waarbij eerst met speurhonden getracht werd een spoor van de Rhenenaar op te pikken. Toen dit negatief was werden een groot aantal collega’s en boswachters van Staatsbosbeheer ingezet. Boven het gebied cirkelde de helikopter van het KLPD die probeerde met een warmtebeeldcamera de locatie van de vermiste man te bepalen. Tijdens het systematisch doorzoeken van het terrein werd er gebruik gemaakt van meerdere politie-disciplines waaronder beredenen, hondengeleiders en off-the-road motoren.

Uiteindelijk werd de vermiste man rond 15.30 uur, levend en wel, door motorrijders van de politie aangetroffen nabij de rand van het zoekgebied in de omgeving van camping “de Ossenberg”. De man was ernstig verward en werd opgenomen in de psychiatrische hulpverlening.

advertentie
advertentie