Grote publieke belangstelling

28 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Grote delen van De Heuvelrug werden aangedaan, het parcours leidde door onder andere Maarn. De criteriums voor vrouwen en veteranen trokken eveneens veel publiek naar de Maliebaan De samenwerking met de verschillende vrijwilligers verliep geheel naar wens. "De organisatorische uitvoering was voortreffelijk en de jury functioneerde ook uitstekend", aldus Jan van Beckum, voorzitter van de Ronde van Midden-Nederland. "De boeiende wedstrijd en het prachtige weer maakten de dag uiteindelijk compleet".

HEUVELRUG - De organisatie van de 51e Forten Ronde van Midden-Nederland kijkt terug op een geslaagd wielerevenement. De Ronde werd afgelopen zondag onder grote publieke belangstelling verreden. Bij de start- en finish op de Maliebaan in Utrecht was het erg druk, maar ook langs het parcours door de provincie Utrecht stonden veel belangstellenden.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, sinds dit jaar hoofdsponsor van de wielerkoers, is zeer te spreken over de eerste samenwerking met de organisatie van de Ronde. Het Projectbureau dat de forten langs de Hollandse Waterlinie restaureert, beschouwt het sponsorschap voor herhaling vatbaar. Projectmanager Rob Zakee van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is enthousiast over de wijze waarop via de Ronde het Waterliniegebied en het belang daarvan voor sport en recreatie onder de aandacht van het grote publiek is gebracht. "Het was inspirerend dat tijdens dit mooie evenement spontaan het idee naar boven kwam om volgend jaar een grote recreatieve toertocht te koppelen aan de Forten Ronde van Midden-Nederland. Daar gaan we met alle partijen de komende periode over doordenken", aldus Zakee. Voorzitter Jan van Beckum is erg tevreden over de nieuwe hoofdsponsor: "Het enthousiasme en de betrokkenheid bij de organisatie van het evenement waren zeker belangrijk voor ons".

Overigens werd de 51e Forten Ronde na een massasprint gewonnen door Marco Bos (Jo Piels). Reiner Honig (P3 Transfer Fondas) en Lars Jun (Löwik Meubelen) eindigden achtereenvolgens als tweede en derde.

advertentie
advertentie