Vier handen en voeten op één orgel

16 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Evenals in 2006 zullen Jean Telder en Tjalling Roosjen samen het fameuze Bätz-Witte orgel (1861) in de Andrieskerk bespelen. Dat betekent dus met vier handen en vier voeten. Deze twee organisten hebben als specialiteit het vierhandig bespelen en behoren tot de top van Nederland wat betreft deze vaardigheid. Beide organisten spelen graag op het Bätz-Witte orgel in de Andrieskerk en de verwachting is dat zij, evenals in 2006, de toehoorders zullen verrassen met bijzondere composities en prachtige klanken. Het programma ziet er veel belovend uit. Het concert begint om 15.15 uur. Voorafgaande aan het concert is de Andrieskerk vanaf 14.00 uur geopend en vrij te bezichtigen. Vanaf 14.45 uur is de kerk alleen toegankelijk voor concertbezoekers. De toegang is € 5,- Kinderen t/m 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. De kaarten zijn, voorafgaande aan het concert, op zaterdag 18 augustus verkrijgbaar onder de toren van de Andrieskerk.Voor informatie over de concerten en de Andrieskerk: www.andrieskerk.nl.

AMERONGEN - Als onderdeel van de zomerorgelbespelingen zal zaterdag 18 augustus een uniek orgelconcert plaatsvinden in de Andrieskerk. Dit gebeurt op initiatief van de Stichting Vrienden van de Andrieskerk.

Solo staan beide muzikanten op uitstekend niveau. Maar zeker wat zij gezamenlijk musiceren is van buitengewone klasse. Jean Telder (1937) studeerde orgel aan het conservatorium bij Johan Spelde en behaalde de Kerkmuziekbevoegdheid I voor orgel en cantoraat. Tjalling Roosjen (1951) speelde al op jeugdige leeftijd piano, kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen en is als organist en componist autodidact.

advertentie
advertentie