IntraZorgplus en Zeisterwoude overwegen fusie

9 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Sinds de modernisering van de AWBZ heeft de cliënt de vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen. Samenwerking is nodig om als organisatie aantrekkelijk te blijven voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers en om vernieuwend te kunnen zijn.

AMERONGEN - IntraZorgplus, de protestants-christelijke aanbieder van zorg voor ouderen in Veenendaal, Amerongen en omgeving, verkent de mogelijkheden om te fuseren met Zeisterwoude uit Zeist. De identiteit van Zeisterwoude sluit aan bij de identiteit van IntraZorgplus. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in zorg en dienstverlening aan 55-plussers en bieden vraaggerichte zorg.

De fusieplannen tussen beide zorgaanbieders bevinden zich in een vroeg stadium: de Raden van Toezicht hebben intenties uitgesproken om de mogelijkheden te verkennen.

De directies, stafleden en medezeggenschapsorganen van de beide organisaties gaan nu praten over het opstellen van een stappenplan.

Geen gedwongen ontslagen

De medewerkers van beide organisaties zijn via een brief van de plannen op de hoogte gebracht. De mogelijke fusie zal niet leiden tot gedwongen ontslagen.

IntraZorgplus ontstond in november 2005 na een fusie tussen de woon-zorgcentra ’t Boveneind en De Engelenburgh uit Veenendaal, verpleeghuis De Meent uit Veenendaal en woon-zorgcentrum Elim uit Amerongen. Bij de organisatie werken ruim 1050 mensen. Zeisterwoude, eveneens een fusieorganisatie, ontstond in 2002. In deze stichting zijn opgegaan de woon-zorgcentra Mirtehof, Amandelhof, De Looborch en Spathodea uit Zeist en Groenewoude uit Woudenberg. Ook enkele appartementencomplexen maken deel uit van deze organisatie. Bij Zeisterwoude zijn 600 mensen werkzaam.

advertentie
advertentie