Gasthuys De Notabelen is een begrip

9 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Inmiddels is de vrijdagavond uitgegroeid tot een vaste avond voor het wat jongere publiek. Vier keer per jaar komt er een nieuwe menu kaart, met specialiteiten en seizoensgebonden gerechten, voor zowel de lunch als het diner. In de zomerkaart ligt de nadruk op mediterrane gerechten. Ook de uitgebreide tapas-kaart is het noemen waard, met een ruime keuze uit zowel warme als koude tapas. Op de bierkaart staan ruim dertig verschillende soorten bier, voor elke liefhebber is er wel wat te vinden. Er loopt momenteel een wedstrijd om een naam te bedenken voor het huismerk ‘raadselachtig witbier’. De bedenker van de nieuwe naam krijgt een dinerbon voor twee personen.

DOORN - Het is alweer ruim twee en een half jaar geleden dat Robin Kinsbergen (39 jaar) De Notabelen, in de volksmond de Noot, overnam van de toenmalige eigenaar. Kinsbergen werkt sinds 2001 als zelfstandig horeca ondernemer. Hij is eigenaar van cafe de Buck in het centrum van Barneveld. ,,De Notabelen zag ik als een bedrijf met grote toekomst mogelijkheden en heb niet lang getwijfeld toen ik hoorde dat het te koop stond. Ik wilde aanvankelijk een bedrijf maken voor het publiek van 30 tot 40 jaar plus.’’

door Rob Verbraak

Drie keer per jaar, in de zomermaanden, organiseert De Notabelen “Plein pop” met buitenoptredens van diverse bands. Het is uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in Doorn maar ook ver daarbuiten. Ook worden er bokbier proeverijen gehouden en buiten de zomermaanden is er een keer in de maand live muziek in het Gasthuys. Belangrijke voetbalwedstrijden zijn te zien op een groot scherm in de zaak. In het restaurant zelf is plaats voor 30 gasten en op het terras zijn 120 plaatsen.

Verbouwingsplannen

Boven de zaak is nog een aparte zaal met een aparte ingang, voornamelijk bestemd voor feesten en partijen. ,,Het liefst’’, zegt Kinsbergen, ,,zou ik door het maken van een trap in de zaak beneden een soort vide willen realiseren waardoor er een geheel ontstaat met deze zaal. Dan kan die ook gebruikt worden voor zowel de lunch als het diner. Ook zou ik het plein een andere aanblik willen geven: een andere bestrating en meer groen, waardoor ook het terras meer uitstraling zal krijgen. Hierover is al overleg met de gemeente gaande. ,,ik ben best bereid om in deze zaak te investeren, maar dan wel met medewerking van de gemeente.’’

Openingstijden

Gasthuys de Notabelen is 7 dagen per week geopend van 10.00 uur tot 01.00 uur en is gevestigd op Plein 1923 in Doorn, telefoonnummer 0343-415989, informatie is ook te vinden op www.denotabelen.nl.

advertentie
advertentie