Start aanleg Groene Entree in augustus

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De Groene Entree Amerongen komt langs de provinciale weg N225 te liggen, net buiten het dorp aan de kant van Elst. Met deze Groene Entree ontstaat een toegang tot de verschillende natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug en de Amerongse Bovenpolder. Om de Groene Entree veilig bereikbaar te maken, is dit voorjaar al een een rotonde aangelegd die de snelheid van het verkeer verlaagt.

AMERONGEN/HEUVELRUG - Voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt een lint van zogenaamde Poorten, Groene Entrees en kleinschalige informatievoorzieningen aangelegd. In augustus direct na de bouwvak start de aanleg van de Groene Entree Amerongen.

De aanleg van de Groene Entree start in augustus, na de bouwvak. De eerste fase omvat het gedeelte van de Entree die aan de rotonde grenst. Gebruikers kunnen dan gewoon gebruik blijven maken van de bestaande parkeerplaats. Pas als de eerste fase gereed is, wordt de bestaande parkeerplaats afgesloten en wordt daar de Groene Entree aangelegd, zodat bezoekers kunnen blijven parkeren.

Naar verwachting is de Groene Entree in maart 2008 voltooid. Dit laat de gemeente weten via haar website.

advertentie
advertentie