Wederom uitstel voor Overberger

19 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Hij moest zich maandag weer bij de rechtbank melden. Dan zou zijn zaak eindelijk uitbehandeld worden, maar de reclassering was ondanks een eerdere toezegging niet in staat gebleken om de voorwaarden voor een voorwaardelijke tbs op te stellen.

OVERBERG -Een 34-jarige Overberger die wordt verdacht van mishandeling en bedreiging in Veenendaal mag weer langer op vrije voeten blijven. De man, een voormalig tbs'er was twee weken geleden door de rechtbank naar huis gestuurd omdat zijn zaak nog niet behandeld kon worden.

De verdachte heeft in de jaren negentig al eens tbs gekregen. In augustus was die behandeling afgelopen. Nog geen twee maanden later raakte hij betrokken bij een vechtpartij in coffeeshop Moonlight in Veenendaal. De verdachte bleek 'om zich te kunnen verdedigen' een geslepen schroevendraaier en een grote zaklamp te hebben meegenomen.

De verdachte werd vervolgens door een arrestatieteam opgehaald. Hij weigerde om een psychiater te woord te staan en de rechtbank stuurde hem naar het Pieter Baan Centrum. Het Pieter Baan Centrum adviseerde om tbs met voorwaarden op te leggen. Daar ging de verdachte mee akkoord. Twee weken geleden werd op de zitting besloten om de verdachte onder zeer strenge voorwaarden voorlopig los te laten. De reclassering zou binnen twee weken een plan opstellen. De zaak zou daarna worden afgedaan.

De verdachte was maandag keurig op tijd in de rechtszaal. Hij bleek zich stipt te hebben gehouden aan de voorwaarden die rechtbank had gesteld. Hij heeft een vast reclasseringscontact en laat iedere dag zijn urine controleren. De officier van justitie moest melden dat de reclasseringsmedewerker zich had vergist. Het bleek onmogelijk om in twee weken een heel uitgebreid tbs-plan te maken. Daar staat bijna drie maanden voor.

De rechtbank besloot daarop om de schorsing van het voorarrest van de verdachte te verlengen tot de volgende zitting. Die volgende zitting is op 12 november.

advertentie
advertentie