Fittest voor ouderen tijdens Heuvelrugdagen

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Vanuit het GALM project dat in de afgelopen jaren in de meeste dorpen is aangeboden door de voormalige gemeenten wordt het bewegen voor ouderen gestimuleerd. Vanuit Driebergen kwam het innitiatief van Coen Langkemper om tijdens de Heuvelrugdagen een fittest aan te bieden in de sporthal van Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen. Ouderen kunnen tijdens de fittest inzicht krijgen in hun lichamelijke conditie en advies ontvangen hoe zij de lichamelijke conditie kunnen verbeteren. Coen Lengkemper is de motor achter deze heuvelrugaktiviteit. Men kan zich bij hem opgeven maar dat kan ook via www.heuvelrugdagen.com. De fittest is op zaterdag 29 september van 9 tot 12 uur.

Sportservice Heuvelrug en sportvereniging Spirit bieden de mogelijkheid aan te sluiten bij de reeds bestaande GALM groepen in Driebergen. En mogelijk ook in de andere dorpen. GALM (Groninger Aktief Leven Model) is een beweegproject voor mensen tussen 55 en 65 jaar, die in het verleden niet of heel weinig gesport hebben en graag (weer) onder deskundige begeleiding willen gaan bewegen.

Het project start met de fittest op 29 september gevolgd door een intruductieperiode tot half december. Daarin maken deelnemrs kennis met de specifieke aanpak van GALM. Algemene lichaamsscholing met sportvormen. Op het programma staat onder meer kennis maken met diverse bal- en racketsporten als hocky, volleybal, tennis, badminton. In de lessen is ook aandacht voor voor grondoefeningen, conditievormen en bewegen op muziek. Allemaal laagdrempelig en tegen geringe betaling. Na deze kennismakingsperiode kan worden ingeschreven op een sportief vervolg.

advertentie
advertentie