Zet je fiets klem

17 juli 2007 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het voorplein van het (bus)station Driebergen-Zeist is opgeknapt. Het aantal fietsparkeerplaatsen is enorm uitgebreid. Ook zijn er extra kaartjesautomaten geplaatst. Dit allemaal met het doel om de fietsparkeerplaatsen rondom het verlengde perron aantrekkelijker te maken voor de fietsgebruikers.

Belangrijk is dat het voorplein er netjes en goed begaanbaar blijft uitzien. Vanaf oktober wordt er daarom handhavend opgetreden. Foutgeparkeerde fietsen worden verwijderd en in een loods opgeslagen waar de rechtmatige eigenaar zijn of haar fiets, tegen vergoeding, weer op kan halen.

Vanaf dinsdag 4 september start een gewennings- c.q. waarschuwingsperiode. Flyers worden aan fietsgebruikers uitgedeeld die hun 'stalen ros' niet netjes in de klem van de buitenfietsenstalling plaatsen. Burgemeester Frits Naafs en wethouder van Verkeer en Vervoer Jankees Salverda delen de flyers uit waarop de handhavingsactie wordt toegelicht.

Om de fietsgebruikers op de hoogte te brengen van de actie 'Zet je fiets klem!' worden er eind augustus/begin september posters op het station opgehangen. Ook worden er borden geplaatst waarbij wordt aangegeven waar de fiets goed en veilig kan worden gestald. Het zoeken van een plek dichtbij de Hoofdstraat kost aanzienlijk meer tijd dan door te fietsen naar de Odijkerweg.

Duidelijk is dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen, de politie en gemeentelijke medewerkers van de afdeling handhaving vanaf dinsdag 4 september serieus aan de slag gaat om het voorplein van het bus(station) fietsenvrij te houden.

advertentie
advertentie