Is het een vale gier?

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - ,,Al enige weken geleden was op de televisie een melding van de vale gier, die gesignaleerd zou zijn in het zuiden van het land.

De verwachting was dat de gieren naar noordelijk gelegen gebieden zouden trekken. Deze ochtend reed ik met de auto tussen Langbroek en Driebergen, ter hoogte van Sterkenburg en zag in de verte al een ree in het weiland. Maar op het hek ervoor zag ik iets wat leek op 2 vuilniszakken op paaltjes. Zodra ik wat dichterbij kwam leken het vogels. Maar zulke grote vogels, dat ben ik niet gewend.

Snel heb ik een foto genomen. Nu zit ik op de zaak en kan op het beeldscherm goed zien dat het twee vale gieren zijn. De haas er net voor vind ik eigenlijk het meest stoere. Jammer alleen dat de ree die nog geen 10 meter rechts van de haas in het weiland stond te grazen niet op de foto staat. Ach, het is zo al erg uniek.''

Aldus het mailtje van Sven Tolsma, dat vanmorgen op de redactie binnenkwam.

Wij hebben ons over de foto gebogen en weten het niet zeker: gaat het om de vale gieren die enkele weken geleden met veel poespas ons land aandeden? Of zijn het gewoon twee buizerds? Of.....?

Wie kan ons helpen en vertellen welke vogels hier ogenschijnlijk gezellig naast elkaar zitten?

Reageer via: dekaap@bdu.nl

Foto: Sven Tolsma.

advertentie
advertentie