Klein maar Dapper eerste prijs op festival

28 juni 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN/ALMERE - De tienkoppige drumband vond zelf dat het beter kon, maar de jury was overtuigd. De Maarnse drumband Klein maar Dapper was bescheiden in formaat, maar sleepte de eerste prijs in de wacht op de Mars en Show 2daagse in Almere afgelopen weekend.

De 14-jarige Maarnaar Tristan Linnenbank maakte zijn festivaldebuut als tamboermaître, zeg maar de 'aanvoerder' van de band die de stok draagt. En viel meteen in de prijzen, want de jury vond hem de beste tamboermaître van allemaal. 'Het korps heeft een goede uitstraling en staat onder goede leiding', aldus het juryrapport. Het vervolgt complimenten aan de bells-speler: 'er was sprake van een goede tweestemmigheid.''

,,We waren echt blij met deze waardering'', aldus de vergulde bells speler in kwestie, Brigitte Linnenbank van Klein maar Dapper. ,,Het optreden begon heel goed, maar we eindigden wat rommelig. Het was dus een verrassing dat de jury ons toch de beker gunde. Pff, was al dat oefenen niet voor niets'', lacht de geboren Maarnse.

advertentie
advertentie