Grietmarkt met unieke maaltijd in open lucht

28 juni 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De tweede Grietmarkt van dit jaar is op zaterdag 8 september. De Grietmarkt wordt traditioneel afgesloten met het Grietmaal. Deze sfeervolle muzikaal omlijste openluchtmaaltijd begint om 18.00 uur. De kramen van de Grietmarkt worden hiervoor omgebouwd tot lange aanschuiftafels. Kaarten à 14,50 euro zijn verkrijgbaar bij VVV Amerongen, Herberg Den Rooden Leeuw, Restaurant Buitenlust en via de website: www.grietmarkt.nl. Voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er speciale kinderkaarten à 7,50 euro. In verband met de voorbereidingen zijn de kaarten alleen vantevoren te koop en niet op de dag zelf.

Tijdens de voorafgaande Grietmarkt kunnen bezoekers volop genieten van kunst, muziek, biologische producten en streekproducten. De Grietmarkt vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats tegenover Kasteel Amerongen en de toegang is gratis. Er kunnen veel biologische producten geproefd worden en er is volop gelegenheid om met producenten en kunstenaars in gesprek te komen. Bovendien zijn er de hele dag onversterkte muzikale intermezzo's en workshops voor jong en oud.

Op 8 september is het tevens Open Monumentendag. 's Avonds, na afloop van het Grietmaal, is er een muzikaal en cultureel programma op verschillende plaatsen in het oude dorp. Kortom, Amerongen is op zaterdag 8 september zeker een bezoek waard.

advertentie
advertentie