Revius Lyceum krijgt haar noodlokalen

21 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Kentson maakte van de gelegenheid gebruik de noodzaak van de tijdelijke uitbreiding nog eens te benadrukken. ,,We hebben 1492 leerlingen en nu al ruimtegebrek. Komend schooljaar worden dat er 1546. Door het vollopen van de scholen in de regio blijft de stroom naar het Revius groeien, zonder dat het die ambitie heeft. Wij willen niet tegen kinderen uit de gemeente zeggen dat zij zich niet kunnen inschrijven op het Revius.”

DOORN - Rector Joost Kentson van het Doornse Revius Lyceum was in zijn nopjes toen afgelopen donderdag de commissie Samenleving unaniem de aanvraag van een krediet van 803.564 euro steunde voor tijdelijke uitbreiding van de school met 9 noodlokalen en een verblijfs/studieruimte.

door Marleen Meijer

Op dit moment is de school al genoodzaakt door het gebrek aan ruimte lessen buiten de school te geven, aan tafels in de aula en in kleedruimtes van de gymzaal.

De rector gaf nog eens duidelijk aan dat de aanvraag voor de tijdelijke uitbreiding niet ter vervanging is van de aanvraag voor permanente nieuwbouw. ,,Deze is net zo dringend.”

Met zijn betoog had Kentson de vragen van de commissieleden al beantwoord voor ze gesteld werden en kreeg het plan unaniem steun. Het zal op 5 juli als hamerstuk in de raad komen.

Wethouder Emmy van Wijngaarden deelde echter op de valreep nog mee dat de plaatsing van de noodlokalen 30.000 euro meer gaat kosten. Maar zij gaat er vanuit dat het college daarmee akkoord gaat.

Foto:

De leerlingen kunnen met al hun activiteiten straks weer ruimer uit de voeten. En er gebeurt een hoop op het Revius, zoals debatteren en musiceren.

advertentie
advertentie