DEV-dag boordevol toppers

14 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Pieter Hegger heeft de eretitel niet alleen te danken aan zijn niet geringe voetbalkwaliteiten, maar ook aan zijn grote trainingsinzet en sportiviteit. Op de druk bezochte jeugdslotdag werden ook de DEV-keeper van het jaar en het DEV-team van het jaar gekozen. De voormalige keepers van het jaar, Robin Beukeboom en Vincent IJzendoorn, maakten de DEV-keeper van het seizoen 2006/2007 bekend. Die eer kwam de keeper van de C1-junioren, Joris Sistermans (13) toe. De keuzecommissie prees niet alleen de meevoetballende kwaliteiten en het opgewekte karakter van Joris, maar ook zijn bereidheid om ook in andere dan zijn eigen team te keepen. Joris, wiens idool oud-keeper Jan Jongbloed is, wist zelfs nog twee competitiedoelpunten te maken. Pieter Hegger en Joris Sistermans vormen in het komende seizoen de visitekaartjes van DEV Doorn bij bijzondere gelegenheden.

DOORN - Het viel Pieter Hegger zaterdag wel op dat zijn ouders en oom bij de DEV-jeugdslotdag aanwezig waren. Bij de zestienjarige linksbuiten van DEV Doorn B1 ging er toch nog geen belletje rinkelen. Pas nadat de voormalige DEV-spelers van het jaar, Corian van der Steen en Michael van Beugen, Pieter Hegger als hun opvolger bekend maakten, werd voor Drieberger Pieter duidelijk dat hij DEV-speler van het seizoen 2006/2007 was geworden.

D3-pupillen

De keuze voor het DEV-team van het seizoen 2006/2007 viel op de D3-pupillen. Dit team, dat het afgelopen seizoen 2006/2007 voor het eerst samenspeelde, werd op knappe wijze kampioen en herbergt veel voetbaltalent. Belangrijk voor de keuzecommissie was dat de opkomst van de D3-spelers bij de trainingen bijzonder hoog was.

Tijdens de jeugdslotdag werd ook de DEV-topscorer 2006/2007 gehuldigd. De achtjarige F-pupil Maurits de Wit uit Maarsbergen maakte maar liefst 44 doelpunten, hetgeen voor een voetbaldebutant opmerkelijk is. De pupillen Stan van der Geer en Jordi Witbreuk namens afscheid van DEV en ontvingen als dank voor hun inzet een mooi shirt met daarop gedrukt “DEV Doorn Holland.”

Het combinatieteam CDN/DEV MA1 had op de jeugdslotdag een eigen verkiezing. Tot MA1-speelster van het jaar werd Maud Plaatsman gekozen. Maud vormt een onmisbare en overal inzetbare speelster van het Driebergse en Doornse meisjesteam. De jonge Driebergse Jenske Kroes mocht de prijs van de mees talentvolle MA1-speelster in ontvangst nemen.

Penaltybokaal

Het sportieve hoogtepunt op de jeugdslotdag vormde de jaarlijkse strijd om de grote penaltybokaal. Aan dit evenement namen alle jeugdleden van de Doornse voetbalvereniging deel, van A-junior tot F-pupil. De beste penaltynemers per team bleken te zijn: Charmaine Verberne (MA1), Pieter Hegger (B1), Gijs Lok (C1), Jan Spigt jr. (C2), Joël Kuyper (D1), Vincent IJzendoorn (D2), Joey Kajuiter (D3), Luuk Hardeman (E1), Jessy Lourens (E2), Simon Jörg (E3), Arnoud Jacobs (E4), Jugo Rang (F1), Tim Werkhoven (F2), Luc van Nes (F3), Koen Pot (F4), Jurek van Goor (F5), Hugo Annard (F6) en Ruben Zaal (F7). De dertienjarige Joël Kuyper bleek uiteindelijk over de sterkste stalen zenuwen te beschikken en ontving de grote wisselbokaal.

advertentie
advertentie