Care for Human consulent

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De basischecks zijn het meten van cholesterol, glucose waarden en hoge bloeddruk dit alles in het kader van hart-, vaat- en suikerziekte. Eveneens kunnen checks worden uitgevoerd op longziekten en kan het overgewicht worden bepaald. Sack:,, Mensen zitten jaren aan een bepaald leefpatroon vast en weten vaak niet hoe het met hun gezondheid is gesteld. In het kader van Care for Human heb ik in 3 maanden tijds 300 mensen gecheckt op de werkvloer. Bedrijven kunnen van tevoren een healthcheck op maat bij ons bespreken. Buiten de bovengenoemde checks kan deze nog worden uitgebreid met een ogentest en een vitaliteittest. In samenwerking met Prevent Net wordt het werkvermogen getest, zit de betrokkene goed in zijn vel en heeft hij of zij het juiste werk. Het digitale rapport gaat naar de Erasmus Universiteit”, geeft zij aan.

DOORN - Gediplomeerd HBO verpleegkundige Margreet Sack-van den Berg heeft begin april een eigen praktijk aan huis gestart als healthconsulent Care for Human. Zij beweegt zich op het gebied van voorlichting over gezondheidsproblemen waarbij zij gebruik maakt van de uitkomsten van waarden die een healthcheck oplevert. Deze check geeft een goed beeld van de gezondheidstoestand van de betrokkene. Voor het terugdringen van eventuele risico’s wordt een aangepast leefstijladvies gegeven.

door Bertie Stierhout

,,Als werkgever is het goed te weten hoe het met de gezondheid van je werknemers op de werkvloer is gesteld. Er kan een plan van aanpak worden gemaakt en voordat de uitval komt heb je al preventief werk gedaan wat zeker kostenbesparend zal werken. Bovendien laat je je medewerkers zien betrokken te zijn bij hun gezondheid.”

Zorgverzekeraar Achmea is eveneens aangesloten bij Care for Human, onder meer bekend van de landelijke actie bij de Kringapotheken waaraanMargreet eveneens werkt. Ook heeft zij kort geleden in enige grote steden healthchecks uitgevoerd bij studenten voor onder meer aan RSI gerelateerde klachten. In haar praktijk aan de Haverakker 13 kan na afspraak in ongeveer 20 minuten een basischeck worden uitgevoerd. Sack: ,,Zorgverzekeraars hebben het vaak al in hun pakket zitten, zeker mensen met een aanvullende verzekering. Zeven jaar geleden werd Care for Women opgericht voor begeleiding van vrouwen in de overgang. Een jaar geleden kwam Care for Human, waarvoor ik ook een speciale opleiding heb gehad. Ik vind het fijn nu ik zelf ouder ben om zelfstandig te werken. Ik heb een grote ervaring als verpleegkundige opgedaan waardoor je de mensen goed kunt adviseren. Ook valt het goed te combineren met mijn gezin.

Voor een telefonische afspraak: 0343-421241/ 06-29132823 of m.sack@careforhuman.nl.

advertentie
advertentie