'Wij bakken ze bruin'

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Heuvelrug Culinair is dit jaar mede tot stand gekomen uit de samenwerking met de VVV Utrechtse Heuvelrug en de OndernemersKoepel Heuvelrug. Het VVV-plein, met diverse stands, zal een meetingpoint zijn voor ondernemers. Er is een evenementenbureau dat de originele terreinwagens uit de Cameltrophy’s showt. De beleving wordt compleet door een scherm waarop films worden vertoond van deze 4x4 wagens.

LEERSUM - Na het succes in 2006 komt Heuvelrug Culinair 2007 voor de derde keer op het terrein aan de Broekhuizerlaan. Op vrijdag 8 juni verricht burgemeester Naafs om 17.30 de opening. Liefhebbers kunnen drie dagen kennismaken met de deelnemers van de Utrechtse Heuvelrug en regio. Specialiteiten van restaurants, wijn- en kaasproeverij, oesters met prosecco, kookartikelen, buitenbarbeque’s, decoratie en woonaccessoires zullen in luxe pagodetenten tijdens dit gezellige evenement gepresenteerd worden.

door Jan Meijer

Het entertainment tijdens de drie dagen is zeer afwisselend. Op vrijdag start trio Jan van Damme, waarna tot sluitingstijd zanger/gitarist Ray Klaassen optreedt. Zaterdagmiddag is het de beurt aan het BrazzJazz gitaartrio, met in het avondprogramma The Eastend Sixteens, een bigband van 16 personen. Zondag is er plaats ingeruimd voor Dave Goedman. Deze artiest oogstte vorig jaar goede reactie’s waardoor het bestuur hem opnieuw uitnodigde. De slotsessie op zondag is voor het trio Myriam Gaasbeek.

HC’tjes

Betaling tijdens Heuvelrug Culinair geschiedt met HC’tjes. Deze kunnen aan de kassa worden gekocht en kosten € 1,50 per stuk. De entreeprijs bedraagt € 5,00 inclusief twee HC’tjes. Kinderen tot een lichaamslengte van 100 centimeter mogen gratis naar binnen; tot 14 jaar is ouderlijke begeleiding verplicht. De openingstijden zijn: vrijdag 8 juni van 16.00 tot 24.00 uur, zaterdag 9 juni van 13.00 tot 24.00 uur en zondag 10 juni van 13.00 tot 22.00 uur. Stichting Heuvelrug Culinair en alle deelnemers vertrouwen erop dat tijdens het culinaire lifestyle event de bezoekers drie dagen lang aan hun trekken zullen komen. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden langs de Broekhuizerlaan wordt aangeraden per fiets of te voet te komen.

Culi Kids Corner

Natuurlijk wordt er ook weer aan de kleine gasten gedacht en zal de Culi Kids Corner niet ontbreken. Terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje, worden de kids beziggehouden onder het motto ‘smakelijk vermaak voor kinderen’. Zo wordt het ook voor de kinderen een leuk en lekker eetfestijn met als thema: ‘Wij bakken ze bruin!’ Een koksmuts versieren, dan aan de slag om de lekkerste poffertjes te bakken en daarna met allerlei lekkers te versieren. En als de kinderen zijn uitgegeten is er nog van alles te spelen en te beleven in de Culi Kids Corner. Laat de kinderen niet thuis, maar breng ze mee. De Culi Kids Corner is geopend op: vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur; zaterdag en zondag van 15.00 tot 20.00 uur.

advertentie
advertentie