Welke straat is het sportiefst?

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het 24ste Stratentoernooi kende een recordopkomst van achttien teams en ruim 220 deelnemers. Een flinke hoeveelheid supporters kwam elke avond trouw 'hun' straat aanmoedigen. Het oergezellige evenement, de laatste negentien jaar georganiseerd door onder meer Evert en Ina van Essen, kent zijn gelijke niet in het dorp. Burgemeester Frits Naafs kwam woensdag 30 mei dan ook graag naar MHC om de officiële opening te verrichten en kernwethouder Elisabeth van Oostrum was er voor de prijsuitreiking. Drie avonden lang gingen de achttien 'stratenteams' met elkaar in gevecht. Het toernooi is er voor gezelligheid en de dorpsbinding, maar in het heetst van de strijd gaat het er toch fanatiek aan toe. Zo staat het team Krönerweg/Steenbeek er op vrijdagavond er bij de hellingbaan wat bedrukt bij. ,,Vorig jaar waren we tweede. We gingen dit jaar voor de eerste plaats, maar dat gaat niet meer lukken, vrezen we'', aldus Ingrid en Marjan. Het team doet voor de derde keer mee. En genieten doen ze, al is de beker buiten bereik ,,Ik vond het brandweerspel tot nu toe het meest memorabel'', aldus Leonie. ,,Ik was tot op mijn ondergoed nat.'' Teamgenoot Richard is onder de indruk van het spel met het geknoopte touw. ,,Als team moet je je door de knopen worstelen zonder het touw los te laten. Knap dat de organisatie met zo weinig middelen zulke leuke spelen bedenkt'', prijst hij.

Toernooi leidt tot gezelligheid en dorpsbinding MAARN/MAARSBERGEN - Rivaliserende buurten uit Maarn en Maarsbergen gingen vorige week herhaaldelijk met elkaar in de clinch. Plaats van handeling van deze fel oplaaiende strijd was het hockeyterrein aan de Planetenbaan. De Maarnse Dennenlaan won het Stratentoernooi, maar 'runner-up' Woudenbergselaan beloofde revanche.

door Marja Eestermans

Verkleed

Het Stratentoernooi bood oude bekende spelonderdelen, maar er waren ook nieuwe spelelementen, zoals het 'verkleed touwtrekken'. ,,Het is puur een gezellige happening'', vertelt mede-organisator Ina van Essen. Zij noemt de hindernisbaan als echte klassieker. ,,Alle teams krijgen een 'beroep' toegewezen. We hebben de deelnemers gevraagd om voor het eindspel – het touwtrekken – verkleed volgens hun beroep te komen.'' Teams versierden ook oranje hesjes naar het karakter van hun beroep. En dat deden zij op creatieve wijze. Evert van Essen: ,,De burgemeester vond dat idee zo leuk dat hij een wisselbeker aanbood.'' En die wisselbeker gaf de wethouder terecht aan De Verplegers van de Woudenbergseweg te Maarsbergen. Hun hesje was hilarisch behangen met medische apparatuur, twee (gevulde!) bloedinfusen ontbraken zelfs niet. De 'interieurverzorgers' van de Kapelweg kregen een eervolle vermelding. De Van-Dam beker, genoemd naar een oud-wethouder, is voor de winnaar van het Rode draad spel. Dat was het sterke team van de Maarnse Grindweg - ook al derde in de eindlijst. Zij scoorden het beste op de vaste onderdelen van het spel: darten, voetbal/korfbal, volleybal en de quiz. Volgend jaar is het Stratentoernooi – vanwege het zilveren jubileum - op vier dagen: 28, 29, 30 en 31 mei.

advertentie
advertentie