Van de Waerdt bedrukt en borduurt in de breedste zin

3 juni 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Sinds 1992 is het bedrijf Van de Waerdt promotietextiel en computerborduren gevestigd in Leersum. Ze namen in dat jaar een bedrijf over dat gevestigd was in Alphen aan den Rijn en zijn nu totaal leverancier van bedrukken en borduren van textiel. Slogan van Judith en Dick van de Waerdt is dat: ‘alles waar een naald in gestoken kan worden wij kunnen bedrukken of borduren. Dick van de Waerdt: ,,Het bedrijf in Alphen handelde in huishoudtextiel. Bij ons is het assortiment vele malen breder."

door Marjan van den Dorpe

,,We kunnen in principe alles bedrukken of borduren. Dat kan variëren van koeltasjes, caps, truien, poloshirts, jassen, bodywarmers tot koffers en tassen aan toe,’’ vervolgt Van de Waerdt. ,,Het maakt ook niet uit of het om één enkel exemplaar gaat of om honderden stuks. Een klant kan komen met één handdoek waar hij een naam op geborduurd wil hebben. Maar er zijn ook klanten die bij ons zowel het shirt bestellen als ook de opdracht geven tot bedrukken of borduren. Dat kan dan een naam van een firma zijn maar ook een zelfbedacht logo. Gaat het om een logo dan maken we daar eerst een computerbestand van. Hierna wordt een borduurprogramma gemaakt. Komt dat via de computer weer binnen dan leggen we het aan de klant voor. Na goedkeuring maken we daar een proefje van op een klein stukje stof. Vindt de klant de kleuren en het formaat goed dan gaan we over tot produceren.”

Judith:,, Alle kleuren garen die we gebruiken zijn kleur en chloor echt. Een logo kan maximaal uit vijftien verschillende kleuren bestaan. Per kleur hebben we dan nog enorm veel gradaties. Komt een klant voor een poloshirt dan heeft hij keus uit tien verschillende merken en alle vormen en maten die maar denkbaar zijn. We verkopen ook werkkleding al dan niet voorzien van een logo of bedrijfsnaam. We hebben het wel eens gehad dat een werknemer van een bedrijf bij ons binnen kwam met een totaal versleten werkbroek. Hij liep naar het rek, haalde daar een nieuw exemplaar van af, deed deze aan, betaalde deze en liep de zaak weer uit.”

In de zaak staan nu twee computergestuurde borduurmachines. Deze machines kunnen één object per keer borduren. Dick en Judith willen in september een machine hebben staan die vier objecten tegelijk kan borduren. Ze houden dan nog één machine met één kop over voor het voorbereidende werk of voor de kleinere opdrachten. De prijs een borduuropdracht wordt bepaald door het aantal steken. Het echtpaar Van de Waerdt doet er alles aan om de klant tevreden te stellen. Ook Nicole van Ede en Henriette van de Berg werken in de zaak. Zij bedienen eveneens de borduurmachines.

Openingstijden: 08.30 -17.30 uur. Aan de website, www.vandewaerdt.nl, wordt gewerkt. Het bedrijf is te vinden aan de Boerenbuurt 3.

advertentie
advertentie