Studenten exposeren in Kunstgildehuis

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Is het in de regel gebruikelijk dat leden van het Kunstgilde zelf exposeren in het Gildehuis, deze keer is er werk te zien van twee eindexamenkandidaten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Mirte Kruidenier toont ruimtelijk werk en etsen en Eline Schuurman schilderijen en fotografie.

door Marjan van den Dorpe

Wat wel hetzelfde is gebleven, was het luiden van de bellen ten teken van de opening van deze nieuwe tentoonstelling. Mirte Kruidenier,een van de exposanten, kon niet bij deze opening aanwezig zijn.

Kruidenier studeert binnenkort af aan de ‘Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving’. In haar werk is zij altijd heel erg geboeid geweest door de bijzondere werking van de menselijke psyche. Het werk dat in de serre van het Gildehuis hangt is een afstudeeropdracht van haar en stelt een slapend kind voor. Het papier dat achter het object hangt en waarop een schets staat, is gemaakt van zogenaamd ‘eetpapier’. Papier dat op den duur gewoon verteert. De andere exposant is Eline Schuurman. Schuurman voltooit binnenkort de opleiding ‘Autonoom Beeldende Kunst’. Hierna wil zij zich verder gaan bekwamen. Zij zoekt nog naar een geschikte master- of vervolgopleiding in binnen- of buitenland. In haar schilderijen onderzoekt zij het landschap in de ruimste zin van het woord zoals de ongrijpbaarheid van lucht en water. Het zoeken naar het opheffen van de zwaartekracht speelt voor haar een belangrijke rol. Er zijn grote foto’s te zien van een jongen onder water. Enkele foto’s van een hele serie. Zij heeft het water en de mensen in het water laten spreken. Zelf is zij meer toeschouwer. Uiteindelijk wil Schuurman na haar scholing les gaan geven op een academie. De expositie loopt nog tot 20 juni.

Het Kunstgilde is gevestigd op het Kerkplein 10 en is elke week geopend van donderdag tot en met zondag van 14.00- 16.30 uur. De toegang is vrij.

Voor informatie: 0343- 457913 of via de website: www.kunstgilde-leersum.nl.

advertentie
advertentie