Bewoners: ,,Stop sluipverkeer’’

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Namens de bewoners van de Postweg hebben Evert Vledder en Marion van de Velde al verschillende pogingen ondernomen om van het sluipverkeer af te komen. Maar de bewoners hebben steeds meer het gevoel dat de gemeente hen in de steek laat. Van der Velde: ,,In 2003 is er al verschillende malen contact met de toenmalig verantwoordelijke wethouder Henk Branderhorst geweest. Maar tot nu toe heeft dat geen resultaat opgeleverd, behalve dan een 30 kilometer bord, wat erg onduidelijk is geplaatst.’’

Medio juni gaan partijen met elkaar om tafel DOORN - Bewoners van de Postweg in Doorn hebben elke dag last van sluipverkeer. Doordat de file op de Leersumstraatweg voor de stoplichten in Doorn steeds langer wordt, zoeken automobilisten via de Buurtweg en de Postweg een manier om sneller hun bestemming te bereiken.

door Rob Verbraak

In februari van dit jaar is er wederom contact gezocht met de gemeente nadat er enkele bijna- ongelukken hadden plaats gevonden.

Van der Velde: ,,Het lijkt in de spits soms wel een racebaan in onze straat. Behalve het slecht zichtbare 30 kilometer bord wordt dit ook veroorzaakt doordat de stoepranden van de Postweg vrijwel gelijk zijn aan het asfalt van de weg. Het verhogen van de stoepranden zou automobilisten ervan weerhouden om over de stoep te racen en dat zou een belangrijke bijdrage leveren aan de veilgheid van de bewoners. Om de automobilisten te wijzen op de 30 kilometerzone hebben de bewoners op hun afvalbakken grote stickers geplakt met daarop een 30 kilometer verkeersbord. Bewoners laten de bakken langs de weg staan in de hoop dat automobilisten zich aan de snelheid houden. Na het laatste contact met de gemeente in februari van dit jaar, heeft de afdeling verkeer, gedurende een periode van drie weken meetapparatuur geplaatst, onder het motto “ meten is weten. Het resultaat van deze metingen is tot nu toe nog steeds niet bekend. We zijn zelfs met een alternatief verkeerscirculatieplan naar de gemeente gegaan. Ook hebben we voorgesteld om plantenbakken als een snelheidsbeperkende maatregel te gebruiken. Als de gemeente de bakken levert zorgen wij wel voor de planten erin. Ook het plaatsen van één of twee verkeersdrempels zou bijdragen aan een veiligere situatie. De bewoners vinden dat wat hen betreft er alles aan gedaan is om de gemeente op de hoogte te stellen van de gevaarlijke omstandigheden. Zij hopen dat de gemeente nu eindelijk echte maatregelen gaat nemen om tot een oplossing te komen. Of wacht de gemeente met het nemen van maatregelen tot er daadwerkelijk een ernstig ongeluk plaatsvindt, als het kalf verdronken is dempt men de put.’’

Reactie gemeente

Navraag bij de afdeling verkeerszaken van de gemeente leert dat door drukte en onderbezetting de resultaten van de metingen in februari inderdaad nog niet bekend zijn.

Dezelfde middag heeft een medewerker van de afdeling verkeerszaken nog contact gezocht met de woordvoerders van de bewoners voor het maken van een afspraak om de problematiek te bespreken. Dit gesprek zal medio juni plaatsvinden.

advertentie
advertentie