Nieuwe schilderijen van Mijpe te zien

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - Door de uitgesproken composities spreken de abstracte schilderijen van Mijpe tot de verbeelding.

Dit wordt versterkt door de gelaagdheid en het gebruik van gemengde techniek. Hierdoor hebben schilderijen waarvan de verf nog nat is al een doorleefd karakter. De ruimte die zo overgelaten wordt aan de beleving van de kijker is groot. Leven onder zeer uiteenlopende culturen in Amerika, Mexico en Bhutan hebben de schilder een wereldwijde blik gegeven, die Mijpe dagelijks probeert te vertalen in nieuwe composities.

Ondanks dat ze al jaren schildert zegt Mijpe dat iedere creatie nog steeds een worsteling kan zijn: ,,Ik ben me ervan bewust dat ik niet voor de makkelijke weg kies; ik wil dat ieder doek authentiek en uniek is.”

In haar laatste werken keert Mijpe weer terug naar natuurtinten. In combinatie met de eenvoud lijken ze te appelleren aan de kern van het leven, waardoor het werk een innerlijke kracht en rust uitstraalt.

Mijpe stelt op zondag, 10 juni haar atelier open. Van 13.00 tot 18.00 uur zijn dan de nieuwste werken te zien in de “Koepel van Stoop”. Dit theehuis is te vinden aan de N224 Zeist – Woudenberg, tegenover de Pyramide van Austerlitz het bos in bij hmp 8.6. Meer informatie is te vinden op www.mijpe.nl.

advertentie
advertentie