Villa Revius werd eerder geopend door wethouder Henk Veldhuizen.
Villa Revius werd eerder geopend door wethouder Henk Veldhuizen. Archief BDUmedia

Villa Revius mag verder

4 april 2018 om 16:25 lokaal

DOORN Het project dat probleemleerlingen van het Revius Lyceum in Doorn opvangt in de voormalige conciërgewoning, wordt voortgezet. Omdat de eerste resultaten veelbelovend zijn, hebben burgemeester en wethouders besloten 94.000 euro voor de proef Villa Revius beschikbaar te stellen. Daarmee zijn probleemscholieren tot en met 2019 onderdak.

Michiel Schaaij

Om te voorkomen dat moeilijke leerlingen voor lange tijd uitvallen, is de oude bungalow aan de Driebergsestraatweg vorig jaar opgeknapt. Zowel de school als de gemeente is er veel aan gelegen, om potentiële thuiszitters binnenboord te houden. Die kunnen nu tijdens schooltijd worden opgevangen in twee speciale huiskamers. Vorig jaar hebben veertien Revianen daarvan gebruik gemaakt.

SCHOOLBANKJES Die betreffende leerlingen zijn na een periode van begeleiding in Villa Revius weer naar de gewone schoolbankjes teruggekeerd. Zonder het proefproject zouden de betreffende scholieren thuiszitten of op zoek zijn gegaan naar een andere school, aldus burgemeester Frits Naafs. Toch vindt hij het nog te vroeg om een definitieve conclusie te trekken.

REGIONALE BIJDRAGE Voor de komende periode wordt het proefproject ook opengesteld voor Reviusleerlingen uit omliggende gemeenten. Daarvoor wil onderwijswethouder Henk Veldhuizen zijn collega's in de regio wel om een bijdrage in de zorgkosten vragen. De bedoeling is dat de betreffende gemeenten 4800 euro per leerling per jaar aftikken.

advertentie
advertentie