Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Bijzondere tuinrondleiding op kasteel Amerongen

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Kasteel Amerongen start op zaterdag 6 april met een nieuwe serie tuinrondleidingen die in de periode tussen april en oktober gehouden worden. De tuin maakt deel uit van de vaste collectie van Kasteel Amerongen. Deze tuin vertelt vier eeuwen tuingeschiedenis namelijk van de Renaissance, Barok, Landschapsstijl en de Gemengde tuinstijl. De tuin vormt als blikvanger een belangrijk onderdeel van Kasteel Amerongen.

Op de eerste zaterdag van de maand om 11.30 uur kunnen bezoekers in de periode vanaf 6 april tot en met oktober genieten van een speciale tuinrondleiding waarin deze vier eeuwen tuingeschiedenis beleefd kunnen worden. Op het kasteel beleven bezoekers een virtuele historische tuinreis met unieke beelden van tuinontwerpen van vier eeuwen uit de Adelsbibliotheek van het kasteel. Daarbij kunnen ook de bewoners ontmoet worden die daadwerkelijk grote veranderingen in de tuin hebben gerealiseerd. Na afloop van deze virtuele reis wordt de reis onder begeleiding in de tuin voortgezet. Geïnteresseerden kunnen ook op eigen gelegenheid met een speciale routekaart de tuin bezoeken.

De tuinrondleiding duurt anderhalf uur en kost € 8,- inclusief presentatie en tuinplattegrond. Vooraf reserveren is aan te bevelen omdat er maximaal twintig deelnemers per keer aan de tuinrondleiding kunnen deelnemen. Het is ook mogelijk de tuinrondleiding met een eigen groep te houden.

Reserveren via: rondleidingen@kasteelamerongen.nl. Voor meer informatie over het tuinarrangement www.kasteelamerongen.nl/actueel/agenda/tuinlezing-6-april-2013.

advertentie
advertentie