The Pink Panthers UK day weer een daverende dag

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van the Pink Panthers houden elk jaar op de paaszaterdag een grote UK day. Dit houdt in dat voor zoveel mogelijk teams een tegenstander op bezoek komt uit het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar is dat voor maar liefst vier teams weer gelukt.

De dag startte met het bezoek voor the Panthers Mini's (spelers van 11 en 12 jaar oud). Zij ontvingen Blackheath RUFC uit Londen, de oudste rugbyclub in de wereld. De relatie tussen de Londense club en the Pink Panthers heeft al een lange geschiedenis, beide clubs ontmoetten elkaar voor de eerste keer in 1987 (toen bestond The Pink Panthers pas drie jaar). Voor de jeugd was het de derde keer dat ze tegen elkaar speelde. De Panthers verloren hun wedstrijd maar net, met een verschil van twee tries. De mini's van The Pink Panthers staan deze maand nog op het eind toernooi van de Nederlandse Rugby Bond op jacht naar de nationale titel voor mini's.

Voor de Panthers cubs (13-14 jarige) en junioren (15-16 jarige) waren er twee teams van Horsham RFC en ook hier is de relatie tussen de twee clubs goed. Door de cubs van de Panthers werd zowaar een zege geboekt. De dagelijkse rugbytraining op school in Hilversum, waar vijf spelers van the Pink Panthers naar school gaan, werpt duidelijk zijn vruchten af.

Als afsluiter van de dag speelde de Panthers colts, aangevuld met jong senioren tot en met 20 jaar, tegen Mumbles RFC uit Wales. De strijd werd in dit duel gewonnen door de bezoekers uit Wales.

Deze week staat alles in het teken van de voorbereiding van het Nationale team op de interlands welke de komende weken op de agenda staan. De Nederlandse mannen trainen de hele week in Driebergen en spelen zaterdag om 15.00 uur een oefenwedstrijd. Tegenstander is nu nog onbekend door afzeggingen van het Militair UK team en de Exales (buitenlandse spelers die in Nederland spelen). In het voorprogramma van deze wedstrijd spelen de Panthers colts en jonge senioren tegen Horsham RFC, die komend weekeinde weer te gast zijn in Driebergen.

advertentie
advertentie