Geen McDonalds aan de Loolaan

1 april 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Er komt geen vestiging van de fastfoodketen McDonalds op de hoek van de Loolaan en de Hoofdstraat. Dat heeft het college vorige week op een persbijeenkomst bekendgemaakt. Volgens wethouders Bert Homan (VVD) en Tim Verhoef (PvdA/Groen Links) is de verkeersproblematiek ter plekke te groot en zijn de parkeermogelijkheden te gering.

door Michiel Schaaij

Het Amerikaanse hamburgerrestaurant zag wel brood in een filiaal op het perceel pal naast de A12. Het vervallen pand werd twee jaar geleden gekraakt, maar staat er sinds een brandje verlaten bij. Verhoef bevestigde dat er 'verkennende gesprekken' met McDonalds zijn geweest, maar verklaarde tegelijkertijd dat een fastfood restaurant op de hoek van de Loolaan van de baan is. ,,De grootte van het perceel is onvoldoende, het is niet passend te krijgen'', aldus Verhoef. Verkeerswethouder Homan wees op de grote drukte bij de kruising Loolaan/Hoofdstraat. ,,De wegcapaciteit van dit gedeelte van de N225 is onderhand wel bereikt. Het houdt een keer op.'' De kans dat McDonalds naar Driebergen komt is daarmee overigens nog niet verkeken. Homan verwacht dat zowel McDonalds als concurrent Burger King zich zullen melden voor vestiging aan de Hoofdstraat 26. Dat terrein langs de A12 en de daarop gelegen boerderij zijn eigendom van de gemeente. Het college wil samen met inwoners, bedrijven en instellingen op zoek naar een invulling, die past in de ontwikkeling van het stationsgebied en landgoed De Reehorst. Om mee te praten over de toekomst van Hoofdstraat 26 hebben zich volgens Homan al tussen de dertig en veertig belangstellenden gemeld.

Hoogenraad

Berichten dat ook het Leersumse takelbedrijf Hoogenraad weer kans maakt om zich op de boerderij langs de A12 te vestigen, verwijst Homan naar het rijk der fabelen. ,,Er is geen duizendste millimeter ruimte voor Hoogenraad aan de Hoofdstraat 26'', aldus Homan. ,,Hij mag een plan inleveren, maar de kans dat het gerealiseerd wordt acht ik nul.'' Het bergingsbedrijf van Hoogenraad barst uit zijn voegen aan de Rijksstraatweg in Leersum en de eigenaar stelt al vijftien jaar pogingen in het werk om een andere plek te vinden. Op 30 mei dient de rechtszaak die de 72-jarige ondernemer tegen de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft aangespannen. Hoogenraad voelt zich ernstig benadeeld en zegt dat de gemeente hem stelselmatig tegenwerkt.

advertentie
advertentie