Prijsuitreiking tekenwedstrijd Wereldwinkel Driebergen

1 april 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Drie weken geleden is de scholengroep van de Wereldwinkel Driebergen de organisatie van een tekenwedstrijd begonnen, met een oproep in de plaatselijke kranten, het uitdelen van kleurplaten en uitleg geven aan alle basisscholen in Driebergen. In diverse leeftijdsgroepen konden de kinderen werkstukken inleveren: een kleurwedstrijd voor groep 1 en 2 en een fantasiewedstrijd voor de groepen 3 tot en met 8. Oudere kinderen mochten ook een spannend paasverhaal maken met plaatjes en foto's op A4-formaat.

Doel van deze winkelactie was om kinderen en jonge gezinnen meer te betrekken bij het werk van de Wereldwinkel. Op zaterdagmiddag 30 maart vond de feestelijke prijsuitreiking plaats in de winkel door Dick Karssen (gemeenteraadslid gemeente Utrechtse Heuvelrug en lid van de organisatie Fairtradegemeente Utrechtse Heuvelrug) en twee medewerkers van de scholengroep, Ciska Smeink en Jetty Becking. De dag ervoor had de jury alle kleurplaten en werkstukken bekeken en beoordeeld. Er werden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt. De kleurplaten werden beoordeeld op de keuze van de kleuren en de werkstukken werden beoordeeld of ze van gebruikt materiaal waren gemaakt, fantasie, creativiteit, kleur en uitstraling.

In de leeftijdscategorie 3-jarigen won Mila Thomas van kinderopvang KinderGarten Driebergen een eerste prijs (een zebra). In de leeftijdscategorie 4 jarigen won Feline de Beus van de Zonheuvel een eerste prijs (wollen schaapje). In de leeftijdscategorie 5-jarigen won Sam van Rheenen van de Uilenburcht een eerste prijs (Harlekijntje). Een eervolle vermelding in de categorie 5-jarigen ging naar Chiara Sonnemans van de Coolsmaschool (een sleutelhanger). De eerste prijs voor de 6-jarigen ging naar Kattelijne Lanni van de Zonheuvel (een dromenvanger).

Bij de werkstukken ging de eerste prijs naar Lisette Okkema (een cadeaubon en sleutelhanger), de gedeelde eerste prijs ging naar Pien Vermeulen van de Coolsmaschool (een cadeaubon en sleutelhanger). De twee troostprijzen in de categorie 'werkstukken' gingen naar: Joep Regthuis van de Vuurvogel (een groene libelle) en naar Clarine Okkema (een roze libelle).

advertentie
advertentie