Voorjaarsconcert Aurora

26 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Toen het harmonieorkest van muziekvereniging Aurora op zaterdag 12 januari haar nieuwjaarsconcerten -receptie gaf, was het al duidelijk dat het een mooi jaar zou worden. Aurora is één van de meest bloeiende muziekverenigingen in de omgeving. Een groots kerstconcert staat gepland op zaterdag 14 december en de harmonie reist in september af naar Limburg voor een repetitieweekend. Om de lente in te luiden geeft Aurora op 5 april eerst een sprankelend voorjaarsconcert. 

De avond zal beginnen met een optreden van het opstaporkest. Zo'n 25 leerlingen die muziekles volgen via de harmonie, spelen samen onder leiding van dirigent Hans Boom. Het is voor het eerst dat het opstaporkest haar klanken laat horen in het nieuwe Maitland theater op Landgoed de Horst. De dirigent brengt samen met de leerlingen een gevarieerd programma.

Na de pauze zal het harmonieorkest, eveneens onder leiding van oud-Marinierskapel hoornist Hans Boom, haar opwachting maken. Het harmonieorkest bestaat momenteel uit ongeveer vijftig muzikanten die wekelijks op maandagavond muziek maken. Het repertoire van het orkest is zeer gevarieerd, van klezmer tot popmuziek, en een echte uitdaging voor de oud-marinier. Een variatie van nummers uit de musical Evita zal het hoogtepunt zijn van de avond. Een ander hoogtepunt op deze avond belooft François-Adrien Boieldieu's "Kalief van Bagdad" te worden, een ouverture uit de gelijknamige operette. Het orkest wisselt de intieme gedeelten van het stuk af met fortissimo's. De avond zal afgesloten worden met oorverdovend slagwerk bij het stuk Jungle Fantasy. 

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de secretaris (secretariaat@harmonie-aurora.nl) voor € 6,50 inclusief een consumptie tijdens de pauze. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Het concert zal plaatsvinden in het Maitland theater op Landgoed de Horst te Driebergen. Voor meer informatie: www.harmonie-aurora.nl 

advertentie
advertentie