Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Opening seizoen Von Gimborn Arboretum

15 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het nieuwe seizoen in het Von Gimborn Arboretum wordt op zondag 31 maart geopend. Het is weer lente en stilaan wordt het arboretum wakker uit haar winterslaap. De hele vroege bloeiers als de toverhazelaar (Hamamelis) zijn al op hun retour, maar over het algemeen wordt het park met de dag groener en kleurrijker.

Op de openingsmiddag worden bezoekers getrakteerd op een gratis voorjaarswandeling door het arboretum onder begeleiding van een gids. De voorjaarswandelingen starten vanaf het bezoekerscentrum om 13.00 en om 15.00 uur.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een feestelijke doe- en ontdekactiviteit. Deze kinderactiviteit start om 14.00 uur. Een biologe laat de kinderen van alles ontdekken rondom het ei. Daarna kunnen vogelnestjes worden geknutseld van materialen uit het park. Deels verzamelen de kinderen deze onder begeleiding zelf. Als het nestje klaar is, wordt gezorgd voor de vulling met paaseitjes.

De seizoensopening begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het adres van het arboretum is: Velperengh 13, 3941 BZ Doorn. De toegang bedraagt € 5,- per volwassene. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Aan de voorjaarswandeling en aan het Paasprogramma voor de kinderen zijn geen extra kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op www.gimbornarboretum.nl

advertentie
advertentie