Workshop in sociale weerbaarheid

15 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen woensdagmiddag 27 maart de workshop "Zo bezig als een Bij" volgen. Een maatschappij functioneert goed als mensen met elkaar samenwerken. Een bijenvolk is hier een goed voorbeeld van. Kinderen leren dit al door met elkaar te spelen en samen activiteiten te ondernemen. Sommige kinderen hebben moeite met het samenspel zonder hun wil groter of juist kleiner te maken dan de ander. Kinderen komen zichzelf vaak tegen in het samenspel.

In de workshop 'Zo Bezig als een Bij' hebben de kinderen contact met elkaar zonder dat er sprake is van concurrentie. De spelletjes en activiteiten kunnen alleen als groep gespeeld worden, het individu stelt zich op als onderdeel van de groep. Zo leren zij een rol te dragen en verantwoordelijkheden te nemen, die nodig zijn om het gezamenlijke spel of werk te laten slagen.

Locatie: Ludenkapel te Doorn van 16.00 uur tot 17.30 uur. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Info/aanmelding: www.zonnestraal.in of bel Marijke Vroman 06-36112174.

advertentie
advertentie