Kerk en Israël én Palestijnse zaak op één avond

14 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Wat in Israël of de Palestijnse gebieden soms gebeurt als teken van hoop, lukt ook in Driebergen: bruggen bouwen. Op 20 maart slaan mensen van Kerk&Israël en bepleiters van de Palestijnse zaak een bijzondere brug. Zij bieden een avondvullend programma aan met drie onderdelen.

Om 17.30 uur is er in 't Hoge Licht een maaltijd, opgave is niet verplicht, kosten bedragen € 5,- per persoon.

Vervolgens vertelt om 18.30 uur Daoud Nasser uit Bethlehem zijn verhaal van de 'Tent of Nations'. Deze Palestijnse christen dreigt zijn huis en bedrijf te verliezen door de uitbreiding van Israëlische nederzettingen op Palestijns grondgebied. Hij spreekt Engels, maar wordt vertaald voor wie het Engels onvoldoende machtig is. Zie ook www.tentofnations.org.

Daarna zal Henk Vreekamd om 20.30 uur een theologische bezinning bieden met de titel 'Onopgeefbaar verbonden!' Hij gaat in op vragen als 'Wat is de plaats van Israël in de Bijbel en in het theologische denken?' en 'Wat betekent voor de kerk die plaats anno nu, ook in politiek opzicht?' Vreekamp is een bekende expert op het gebied van Kerk&Israël en bepleit de verbondenheid tussen die twee.

Iedereen kan één of meerdere onderdelen van de avond bijwonen. Bij het verlaten van 't Hoge Licht wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Locatie: 't Hoge Licht, vanaf 17.30 uur. Contact/info: Lia Heemstra (0343 512047) of Hans Baart (06-24359765).

advertentie
advertentie