Bewonersavond over straatverlichting

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft plannen voor de openbare verlichting, met als motto: 'donker waar het kan, led-licht waar het moet'.

De gemeente heeft jarenlang het beheer en onderhoud van de openbare verlichting uitbesteed aan een marktpartij. Om verschillende redenen heeft de gemeente vorig jaar besloten dit weer in eigen hand te nemen. Al snel werd duidelijk dat het grootste gedeelte van de straatverlichting sterk verouderd en aan vervanging toe was. Ook bleek dat er een grote diversiteit in verlichtingssterkte was. Uit de lichthinderkaart blijkt dat er veel plekken binnen de gemeente zijn waar te veel licht vandaan komt. Deze lichthinder heeft een nadelig effect op mens en dier.

Inmiddels is de gemeente gestart met het opstellen van nieuw beleid om te komen tot een modern, duurzaam en energiezuinig verlichtingsareaal. In dit kader is er in Doorn een proefopstelling ingericht, met als belangrijkste doel het onderzoeken van de minimale verlichting, die voor de gebruikers van de omgeving acceptabel is. Hierbij wordt gekeken naar de mastafstand, de lichtsterkte en de lichtkleur.

Met de campagne 'Donker waar het kan, led-licht waar het moet' nodigt de gemeente de inwoners uit om naar één van de bewonersavonden te komen. Op deze avonden informeert de gemeente geïnteresseerden over de plannen wordt er een bezoek gebracht aan de proefopstelling in Doorn.

Data/tijden

19 maart: Restauarant Buitenlust, Amerongen. Adres: Burg. Jhr. v.d. Boschstraat 13;

25 maart: Cultuurhuis Doorn. Adres: Kerkplein 2;

2 april: Zalencentrum Nieuw Salem, Driebergen. Adres: De Lei 86;

8 april, De Twee Marken, Maarn. Adres: Trompplein 5.

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur.Vooraf aanmelden is gewenst, omdat de organisatie de zaal moet bespreken en vervoer moet regelen naar de proefopstelling. Aanmelden kan via annemarie.ter.schure@heuvelrug.nl

advertentie
advertentie